Karácsony csendes éjjelét várva harmadszor is a francia akadémizmus egyik legnagyobb alakjához, William-Adolphe Bouguereauhoz fordulunk, aki számos alkalommal festette meg a gyermek Jézus és...
Dér Katalin
Írók karácsonya
„Zavarba jövök és elpirulok, Uram, ha fölidézem születésed körülményeit, s ha a magaméra gondolok. Te, az Isten, teremtőm nekem és a mindenségnek, istállóban születtél...
999 éves monostor kezdett Facebook-kampányba
A jövőre ezer éves jubileumát ünneplő Szent Mauríciusz Monostor szerzetesei a legnépszerűbb közösségi oldalon vallanak munkájukról, életükről és arról, hogy miért választották a szerzetesi...
Mirtse Áron
A szépség az állatok számára is fontos
A szebbik nem – szoktuk mondani a nőkre, és férfiszemmel biztos, hogy így is van. Az állatvilágban ez mintha másképp lenne: ott inkább a...
Bognár Mária
Trollok nyomában
Világszerte nagy filmsiker volt a J.R.R. Tolkien művéből készült, trollokat felvonultató Hobbit-trilógia. Más filmekben, így a Harry Potter egyik epizódjában már találkozhattunk a trollokkal...
Horváth Pál
Az adventi koszorún és a karácsonyi ajándékon túl
Anyagiassá és türelmetlenné szegényedő világunkban az emberek zöme nem szeret várakozni. Vágyait is a pillanat szeszélye szabja meg, ha valamire szemet vet, azonnal akarja...
Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat-díj szabadtéri kiállítása
A fővárost követően Székesfehérvárra érkezett a Jószolgálat-díj vándorkiállítása, amely azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, akik kiemelkedő...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...
Boross Nóra
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket...
Zalka Katalin
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...