régi szakácskönyv

  • Bogos Zsuzsanna
    Apuka két kisgyerekkel

    Hogyan zajlott a hozzátáplálás száz évvel ezelőtt?

    „Jaj, hát a Tomika már négy hónaposan töltött káposztát evett a Tibiék lagzijában, aztán semmi baja nem volt tőle!” – mindannyian hallottunk már hasonló...
  • Bogos Zsuzsanna
    Hamis teknősbéka leves

    Ettek-e a magyarok teknőst, és hogy kerülhetett a béka a levesbe?

    Ha felütünk egy szakácskönyvet, számtalan izgalmas ételneven akadhat meg a szemünk. A közelmúltból a rántott löncshús láttán szaladhatott fel a szemöldökünk, a régi, gasztronómiával...
  • Bogos Zsuzsanna
    szilva

    Gombóc, saláta, lekvár: mi minden készülhet a szilvából?

    Készítenek belőle gombócot, befőttet, savanyúságot, salátát, sőt lekvárt is, és mivel lekvárt lehet, hát pálinkát is. Régi szakácskönyveinkben most a szilvás recepteket kerestük.