A bor szorosan kapcsolódik az emberiség történelméhez. Velünk van kezdetektől fogva, és kulináris élvezetek valódi forrása. „Bonum vinum laetificat cor hominis” – áll a...
„Ezek voltak Jani első szavai. Ekkor már tisztán látszott, hogy borász, pontosabban szőlész-borász lesz belőle. Kisvártatva megcsinálta az első borát, ekkor még csak négyéves...
Több mint másfél százada, hogy az Amerikai Egyesült Államok egyik legismertebb magyarja feltehetőleg egy (vagy több) krokodil gyomrában végezte kalandos életét. Haraszthy Ágoston nak...
Varázslatos az ősz. A lombhullás, a bevackolódás, a befelé figyelés, a családi sütés-főzések, a baráti összejövetelek időszaka. Előkerülnek a szekrény mélyéről a meleg köntösök...
A borkedvelők között bombaként robbant a hír tavasszal, hogy a világon elsőként a teljes Nagy-Somlói borvidék áttér ökológiai művelésre. Hazánk legkisebb borvidéke még itthon...
Éppen Ágnes-napon vehette át Londonban a borok világának egyik legfontosabb nemzetközi elismerését, a WSET&IWSC Future 50 díját. Herczeg Ágnes borszakértő – akinek neve első...
Április 10. és 12. között Budapest ad otthont az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének. Az esemény inkább...
Egerben és környékén a kereskedőket és a vándorokat valaha őrkunyhók fénye vezette útjukon. Ezeket jórészt az egri szőlősgazdák építették a Nagy-Egeden és a város...
Fáradtam szálltam fel a „Hegyalja expresszre”, mert alvásra nem volt időm aznap éjjel, cserébe reggel hétkor már a Taktaközben zakatoltam, a feladat Tokaj-Hegyalja rejtett...