18. Szilvabonbon

Szilvabonbonok
Szilvabonbonok

Kép: Bogos Zsuzsanna

A dióval töltött szilva receptjével Németh Zsuzsána 1858-ban megjelent szakácskönyvében találkoztam először. Hamar kiderült, hogy ez a páros nemcsak nekem tetszett: számos, 20. századi receptgyűjteményben visszaköszönt az ötlet. Ha pedig továbbgondoljuk, napjainkban is megállhatja a helyét – akár karácsonyi ajándékként.

Itt tulajdonképpen nincs recept, Németh csupán annyit írt, az aszalt szilva készíthető úgy, hogy „hosszan kettévagdalják, a magját kiszedik, mandulát tesznek bele, avagy friss meghámozott diógerezdet vagy ánizsmagot”

Mai ötlet: áztassuk szilvapálinkába a gyümölcsöt, mielőtt megtöltjük, ha pedig megtöltöttük, mártsuk olvasztott csokoládéba! 

 

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti