Az ősz első hónapja tulajdonképpen a nyár levezető időszaka. Még tombol bennünk az energia, amit a napfény töltött belénk, még kerül friss gyümölcs az...
Lothringer Éva
Élményvitamin – Így őrizd meg a nyári emlékeket!
Nyakunkon a szeptember, az óvoda- és iskolakezdés ezer teendője, és mivel a felnőtt világban is nyáron illik vakációzni, saját jogon is lehet az az...
Bogos Zsuzsanna
Miskulancziák és más régi receptek hőség ellen
A nyári meleget enyhítő könnyed ételekről, a citrusokról és a különféle salátákról azt hihetnénk, az újkor vívmányai. Egykori szakácskönyveinkből azonban kiderül, már jóval az...
Páczai Tamás
Nyeregben vagy, de óvatosan!
Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a kerékpárosok száma Budapesten. Vajon elég volt pár év arra, hogy megtanuljunk biztonságosan közlekedni a gépjárművekkel, gyalogosokkal zsúfolt utakon...
Száraz Borbála
Fókuszban a szőlő
Szám Kati
„Annyi más dolog van a világon!” – beszélgetés Schäffer Erzsébettel
„Fölszállsz a HÉV-re, és húsz perc múlva itt vagy nálunk” – mondja a telefonban Schäffer Erzsébet. Csak húsz perc – jut eszembe a kényelmes...
Marillai Andrea
Körtére hangolva
Bognár Mária
Zellerlé hígítva
Mirtse Áron zoológus
Így viselkednek a hazánkban honos állatfajok a kánikula idején
Canis latinul kutyát jelent, a canicula pedig ennek becézése, vagyis kiskutya. A mediterráneumban akkor köszönt be a nyár, a nagy hőség, amikor feltűnik az...
Bognár Mária
A zöldbab találkozása a baconnel és két további recept
Így készül a zöldbab saláta, a rakott zöldbab és a baconbe tekert zöldhüvelyű bab.
Vécsey Szám Kata
Piszke, egres, pöszméte
Szám Kati
Átlépni a remény küszöbét – Beszélgetés Dr. Roska Tamás akadémikussal
Dr. Roska Tamás egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja számos kitüntetés mellett 2002-ben elnyerte a Bolyai-díjat, 2007-ben Prima Primissima-díjat kapott, 2010-ben a Magyar...