Piszke, egres, pöszméte

Mehet a levesbe!
Mehet a levesbe!
Mehet a levesbe!

Kép: Profimedia - Red dot

Sok név, két különleges recept

Piszkeleves meggyel

Fél kilogramm egrest, 25 dkg meggyet megtisztítok, ¼ liter vízzel, ½ liter fehérborral és 15 dkg cukorral 5 percig forralom, majd egy kevés tejszínnel még 15 percig főzöm. A kész levest porcukorral kemény habbá vert tojáshabbal tálaljuk, kanállal kedves kis felhőcskéket formázva belőle. Szórhatunk a tetejére csoki- vagy kókuszreszeléket.

Egres-chutney

Egy teáskanál köménymagot egy csésze forrásban lévő vízzel beáztatok, 5 percig állni hagyom. 250 ml fehérborecetet felforralok, és 50 dkg cukrot benne feloldok. Hozzáadok 1 kg megtisztított egrest, a beáztatott köménymagot, 2 fokhagymagerezdet, egy teáskanál sót, fél teáskanalanként fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, és az egészet 20 percig összeforralom. Még forrón sterilizált üvegekbe töltöm. Nagyon finom sültekhez, fűszeresebb fogásokhoz.

A piszke szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásáról itt.

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti