Keresés
-
-
Schäffer Erzsébet: A megbocsátásról és a feltétlen szeretetről
Nagyon sok levélben sok ajándékot kapok. Idézeteket, gondolatokat, emlékeket, verseket, alkalmi köszöntőket, még recepteket is. Ezek közül azokat, amelyek valamiért megfogtak, elteszem, s néha... -
Heroikus küzdelem és idegesítő szöszölés: a háztartási munka
-
Street food – Utcán eszel?
Egyik lányom a múlt nyáron összeszedett egy „hasas fertőzést” – a családban így nevezzük a gyomorrontásos betegségeket. Nem súlyos, de makacs tünetei miatt az... -
Tiltólistás ételek, túlevés, bűntudat – ördögi kör
A klinikai evészavarok két fő típusa az anorexia és a bulimia. Vannak azonban olyan evészavarok is, amelyek ugyan nem érik el a klinikai zavar... -
Jöhet a magyar szieszta?
Egyre melegebbek a nyarak, egyre nehezebben viseljük a déli hőséget. Közben egyre többen állítják tudományos alapon, hogy nem a 8-tól 16 óráig tartó munkavégzés... -
Mit pótolunk a függőséggel? – A „The Gambler” (Hazárdjáték) című filmről pszichológusszemmel
Jim Bennett különösen ellentmondásos, fura figura, maga az élő paradoxon, a megtestesült, két lábon járó egzisztenciális válság, egy modern, önmarcangoló Hamlet, aki próbálja megválaszolni... -
Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!
Ha az egyik fél kényszeresen rendmániás, a másik viszont „a zseni átlát a káoszon” elv szerint éli az életét, bőven akad súrlódási felület, amelyeken... -
„Csellengő és gyökértelen voltam”
A hajléktalansággal az átlagember a lakással és jövedelemmel nem rendelkező, az utcán aludni kénytelen, mindenét feladó embereket azonosítja. A valóság ennél jóval árnyaltabb, s... -
Magyar divattervezőnők és a népművészet diadalmenete
Szép ruhákat kitalálni és elkészíteni – igazán nőies szakma. Mégis, ha fel kellene sorolnunk néhány divattervezőt, több férfi jutna eszünkbe, mint nő. Ráadásul a... -
Ebéd gazból, virágból, bogyóból
Nyáron mindenki közelebb kerül a természethez. Az erdőről, mezőről gyűjtött növényekkel megbolondíthatjuk megszokott nyári ebédünk fogásait. -
„Megvan a diploma, most mihez kezdjek?”
-
Szilágyi Áron: „Megvédeni nehezebb a címet, mint megszerezni”
Azt hiszem, Szilágyi Áronon ha akarnék, sem tudnék fogást találni. Kedves és barátságos mosoly, szuggesztív, mégis szerény és figyelmes tekintet, pontos válaszok az udvariasság... -
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell... -
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő... -
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos... -
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói... -
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük. -
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”... -
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott... -
Ezért fontos a mozgás inzulinrezisztencia esetén
-
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket... -
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...