élelmiszerpazarlás

  • Petz Anna
    konyhai kártevők

    7 tipp, hogy megszabaduljon a zsizsiktől és az élelmiszermolyoktól

    Az élelmiszerpazarlás egyik legbosszantóbb formája az, amikor kártevők lepik el az éléskamránkat, majd az általuk megfertőzött száraz alapanyagokat ki kell dobnunk. De miről ismerhetjük...
  • Rácz-Lakatos Lilla
    élelmiszerpazarlás

    Kiskarácsony, nagy pazarlás? – 4 tipp, hogy ne kelljen ételt kidobnunk

    Bár úgy tűnik, idén karácsonykor elmaradnak a nagy családi és baráti összejövetelek, ebben az időszakban hajlamosabbak vagyunk arra, hogy túlvásároljuk magunkat. A gondosan megtervezett...
  • Szabó Emese

    5 + 1 tipp a hulladékmentes konyháért

    Magyarországon átlagosan fejenként 68 kg élelmiszert dobunk ki évente, a kidobott élelmiszerek több mint fele a háztartásokból származik. Az élelmiszer-pazarlást mi magunk is csökkenthetjük...
  • Szabó Emese

    Mentik, ami menthető - szervezett élelmiszermentés a Tescóban

    Az élelmiszer-hulladék mindössze 5%-a keletkezik az áruházakban, azonban mértéke így sem csekély. Csökkentését valamennyire segítik az akciók, de annál fontosabb eszköz, hogy ha valami lejárati...
  • Szabó Emese

    Rengeteg ember lakhatna jól abból az élelmiszerből, amit kidobunk

    Csak Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba, ami nemcsak a pazarlás miatt ijesztő, hanem azért is, mert előállításával és megsemmisítésével a környezetet is terheljük...
  • kepmas.hu

    „Mindenhol újabb ajtókat és tükröket találtam” – Szabó Balázs a novemberi Képmásban

    „Ha megkérdezik, hogy hiszek-e, azt mondom, hogy igyekszem hinni. De ez egy olyan igen, amin a sírig el lehet vitatkozni. Önmagammal is.” – A...