Keresés
-
-
Heroikus küzdelem és idegesítő szöszölés: a háztartási munka
-
Street food – Utcán eszel?
Egyik lányom a múlt nyáron összeszedett egy „hasas fertőzést” – a családban így nevezzük a gyomorrontásos betegségeket. Nem súlyos, de makacs tünetei miatt az... -
Jöhet a magyar szieszta?
Egyre melegebbek a nyarak, egyre nehezebben viseljük a déli hőséget. Közben egyre többen állítják tudományos alapon, hogy nem a 8-tól 16 óráig tartó munkavégzés... -
„Csellengő és gyökértelen voltam”
A hajléktalansággal az átlagember a lakással és jövedelemmel nem rendelkező, az utcán aludni kénytelen, mindenét feladó embereket azonosítja. A valóság ennél jóval árnyaltabb, s... -
Ebéd gazból, virágból, bogyóból
Nyáron mindenki közelebb kerül a természethez. Az erdőről, mezőről gyűjtött növényekkel megbolondíthatjuk megszokott nyári ebédünk fogásait. -
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott... -
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket... -
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...