A magyar lélek, ízlés és életkedv útvesztőiben barangolóknak Márai a „Szindbád hazamegy”-ben a régi étlapokat ajánlja segítségül. Ha belelapozunk hat évszázad magyar szakácskönyveibe, rájövünk...
Bogos Zsuzsanna
A konyha hősei: ezt főzték régen a háziasszonyok
Az egészséges táplálkozás megkerülhetetlen témává vált. Így aztán, ha akarjuk, ha nem, naponta olvashatunk valamilyen szuperételről, ami olyan tökéletes, hogy tulajdonképpen minden betegséget megelőz...
Boross Nóra
Alapanyagért az erdőbe?
Boross Nóra
Indulhat a befőzés: rebarbaraszörp, eper- és cseresznyebefőtt, tárkonyos gyöngyhagyma
Eltesszük télire a nyarat, üvegbe zárjuk a napfényt, átmentjük a tél selymes ízeit a nyárba…akárhogyan fogalmazunk, a befőzés örömet okoz, magabiztosabbá, tudatosabbá tesz. A...
Vécsey Szám Kata
Kapros muffin és burgonyaleves – ételek, amiket érdemes kaporral készíteni
Svájci pirítós, hideg burgonyaleves, túrós pite és cukkinis muffin, kaporral ízesítve.
Lechner Judit
Műanyagzacskó helyett: újra cekker!
Nem is olyan rég, ha valaki átment a szomszédba, és megkínálták, ami éppen nála volt, kötényben, sapkában vitte haza a kóstolót. Többet nem is...
kepmas.hu
Egy kevés eper nemcsak a napi C-vitamin adagunkat fedezi, remek fogfehérítő is
A szamócát valószínűleg már az ősember is gyűjtögette a többi vadon termő bogyóval együtt. A rómaiak és görögök is termesztették, London utcáin pedig kis...