A Képmás 15 évéből – A 100-as szám jegyében

100 tanár, 100 orvos, 100 közjegyző

2008-ban felhívta szerkesztőségünket egy férfi, hogy szeretne 100 Képmást előfizetni egy évre.  Annyi kikötése volt, hogy olyan helyre juttassuk el a lapokat, ahol sokan olvashatják. Az ajándék-előfizetéseket pedagógusok kapták, akiktől azt kértük, ha elolvasták, hagyják a tanáriban a példányokat. A következő évben ismét jelentkezett támogatónk, akinek jóvoltából ezúttal 100 orvoshoz jutott el a Képmás azzal a kéréssel, hogy olvasás után tegyék ki a rendelőjük várójába a lapot. Pár év múlva egy másik jótevőnk, felbuzdulva a történeten, 100 közjegyzői irodába fizette elő magazinunkat.

15 éves a Képmás magazin
Kép: Barbay Csaba, design: Salt Communications

100 oldal

A Képmás hőskorában 52 oldalon jelent meg a magazin, és évekbe telt, amig felkúszott 56, 64, majd 68 oldalra. 2008 áprilisában aztán merész lépésre szántuk el magunkat, és háromjegyűre emeltük az oldalszámot. Pár év óta az alkalmankénti mellékletes megjelenéssel olykor a 100-at is túllépjük, és 2016-ban a szokásos év végi 12 hónapos kötetünk már szokatlanul vaskos lett, ugyanis a hónapok felében melléklettel gazdagodtunk. A bővülő tartalom, az igényes grafikai megjelenés és az olvasói igény, úgy érezzük, lassan kezdi követelni a rendszeres 100 oldal feletti megjelenést.

100 kép

2004-ben a printvilágból az online terepre is átmerészkedtünk. Honlapunk azóta többször is megújult, ahogy mi is. Ma már nem kell informatikus ahhoz, hogy egy cikk fölkerüljön a netre, és hamar megértettük, hogy a weboldal nem afféle sufni, amely maradék anyagok tárolására rendeltetett. Mára izmosodó Facebook-oldalunk is erősíti online tartalmainkat. A közelmúltban elindult Instagram-oldalunk is várja követőit, ahol február 1-től 100 napon át mindennap új képet osztunk meg a Képmás 15 évéből, 2002-től máig. 

Nem olvastad a februári magazinunkat? Lapozz bele virtuálisan! 

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti