család | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

család

család

Pál Feri a Képmás-esten

Pénz és család – Képmás-est Pál Feri atyával (videó)

Hol foglal helyet az értékrendünkben, a családunkban a pénz? Milyen pénzügyi-etikai elveknek kellene működniük a családtagok, barátok, ismerősök, üzletfelek és idegenek között? Mikor jó anyagi kérdésekről beszélni egy párkapcsolatban? Lehet-e gyereknevelési eszköz a pénz?

Pál Feri atya a Képmás-esten

Pénzről és családról – Pál Feri atyával

Decemberi Képmás-estünk meghívott előadója Pál Feri atya, mentálhigiénés tanácsadó volt, akit arra kértünk, ossza meg tapasztalatait és tanácsait „pénz és család” témakörben a közönséggel.

Család a parkban, padon

Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely

Sokat hallunk manapság „családon belüli erőszakról”, de arról keveset, hogy a különböző típusú együttélésekben mennyire vannak a gyerekek a bántalmazás veszélyének kitéve. A „családon belüli erőszak” kifejezés ugyanakkor azt sugallja, mintha ez a probléma főként az ún. hagyományos, házasságra épülő családokban jelenne meg.

Pál Feri atya a Képmás-esten

Pénzről és családról – Pál Feri atyával

Decemberi Képmás-estünkön Pál Feri atya osztotta meg tapasztalatait „pénz és család” témakörben a közönséggel.

Karácsonyfa-leszedő akció indul!

Karácsonyfa-leszedő akció indul!

Csak az én szemem érzékeli, hogy a karácsonyfa poros ágainak bájai elenyészőben vannak, ahogyan általában a megtelt szemetest és a lecserélendő abroszt is. Családom bonyolult érzelmi viszonyban áll a fenyővel.

Mit tehetünk a veszekedésmentes karácsonyért?

Mit tehetünk, ha a családtagjainkkal fennálló konfliktusok odáig vezetnek, hogy otthonunk a béke szigete helyett harcmezővé válik, s a negatív indulatok tengerében elillan az ünnep?

Nagyi, már várjuk a karácsonyt!

Nagyi, már várjuk a karácsonyt!

Már nagyon várjuk a karácsonyt. Anya gyakran jön haza nagy szatyrokkal, és ilyenkor Apa behív a számítógéphez, hogy nem akarunk-e gépezni (ilyet máskor soha nem csinál!), közben kint meg mindenféle zacskók meg papírok zörögnek.

Karácsonyfát díszít a család

Karácsonyfát díszít a család

Amikor úgy gondoltuk, hogy nagylányunk már kinőtte az angyalkás verziót, beavattuk a fenyőfa karácsonyfává válásának titkába. Gyanakodva hallgatta kínos magyarázkodásunkat, hogy ha eddig az angyalka hozta, most miért nem.

Családi HAJRÁ hajnalban

Családi HAJRÁ hajnalban

Apa felkel a hangzavarra, Anya viszont úgy elfárad a gondolattól, hogy megint nem alhatott eleget, hogy nem bír kimászni az ágyból.