Archívum éves bontásban | Képmás Magazin

Archívum éves bontásban

Archív március 2017

A szerzetesnő esete a muszlim fiúval

már.31.
Tornya Erika
Szerencsesüti, avagy bibliakeksz

Nemrég átestem a tűzkeresztségen: váratlanul egy keresztény–muszlim párbeszéd közepén találtam magam egy teljesen banális helyzet kapcsán.

Milyen a 2010-es évek Mintanője?

már.24.
Kölnei Lívia
Szirén avagy hableány

Soha még ilyen bőségben nem láttak napvilágot a női témák az online médiában. Magazinok és blogok ontják a női véleményvezérek lelkileg kitárulkozó, csöpögős vagy indulatos, esetleg tudományosan szikár és visszafogott írásait arról, hogy milyen volt és milyen ma nőnek lenni a világban és annak Magyarország nevű szögletében.

Ünnepelünk, ünnepeltek, ünnepelnek

már.20.
Molnár-Bánffy Kata
Március 15. Sepsiszentgyörgyön

Van olyan város a Kárpát-medencében, ahol március 15-e valódi ünnep. Ahol nem fütyülnek. Ahol nem verekednek. Ahol nem gyalázzák egymást. 
Ahol a transzparenseken nem politikai üzenetek olvashatóak pro és kontra.

Az olimpia és a Holdra szállás

már.29.
Molnár-Bánffy Kata
Holdra szállás

Már valószínűleg mindent megírtak az olimpiai pályázat visszavonásáról. A legutóbbi Képmás-esten egy űrkutató beszélt nekünk és a teltházas közönségnek izgalmas és kevéssé ismert tudományterületéről. A Holdra szálláshoz kapcsolódó gondolatait már jól ismerem, most azonban én is új perspektívából hallgattam, és nem tudtam nem a budapesti olimpiára vonatkoztatni, amit mesélt.

Kell nekünk a nőnap?

máj.24.
Szám Kati
Nőnapi plakát 1954-ből

Március 8! Férfiak, irány a virágüzlet? Hogy kellő időben meglegyen legalább az az egy szál virág, amely az utóbbi évtizedekben már nem csak retró szegfű vagy kis csokor hóvirág lehet. Vagy éppenséggel ez az a nap, amikor ne is számítson virágra a kedves, a feleség, az anya, a kolléganő és a leánygyermek, mert nem célunk a munkásmozgalmi nosztalgia?

Hipp-hopp, sztár leszek!

már.01.
Baka Ildikó
Alex és bandája c. tévésorozat

Tizenévesen rendszeresen néztem többek között a „Dawson és a haverok” és a „Vad angyal” című sorozatokat, és alkottam – mint később kiderült – téves definíciókat barátságról és szerelemről. Kíváncsi voltam, milyen szériákból válogathatnak ma a gyerekek, meg arra is, hogy egyáltalán válogatnak-e, vagy figyelmük csak a kedvenc vloggereik új videóira koncentrálódik.