| Képmás Magazin

Tornya Erika

Tornya Erika RSCJ

Szerzetesrendem (Szent Szív Társaság – Sacré Coeur nővérek) alapítónőjének, Barat Szent Magdolna Zsófiának szavai, courage et confiance (bátorság és bizalom) csengenek a fülembe, amikor a Képmás blogról gondolkodom. Bátran és bizalommal, nagy szabadsággal élni, megszólalni, érthető nyelven értékeket képviselni, párbeszédbe lépni, tereket nyitni – erre hív a világ és a Képmás.

10 dolog, ami miatt Indonézia nagyon különleges

2018.02.19.
Indonéz népviselet

A világ negyedik legnépesebb országa, hihetetlen a kulturális sokszínűség. Egység a sokszínűségben – ez az ország hivatalos rendező elve.

20+4 dolog, ami elég nehéz Indonéziában

2018.01.12.
Tornya Erika RSCJ Jakartában

Lassan meg tudom fogalmazni azokat a dolgokat, amelyek a szép képeim mögött vannak. Pár nehézség Ázsiának ezen a vidékén (nem turista-szemmel):

Szerzetesnő motoron – Jakartában

2017.11.11.
Közlekedés Jakartában

Szerzetesközösségem nagyon komolyan éli a nemzetköziséget, s képzésem során már viszonylag hosszú időt töltöttem külföldön. Így van ez most is, már egy hónapja Indonéziában élek, ahová tapasztalatszerzés céljából jöttem.

A kereszténység „láthatatlanítása” – a LIDL újabb keresztet törölt!

2017.10.12.
Camporosso kereszt nélküli templomát ábrázoló kép a LIDL falán

A LIDL falát díszítő képen Dolceacqua falu katolikus temploma látható – de a tornyáról hiányzik a kereszt. Megint egyedi hiba történt?

A kereszténység alvásparalízisben szenved? – avagy Isten és a Photoshop

2017.09.07.
Lidl eltüntette a keresztet egyik termékéről

Bizonyára hallottak már az alvásparalízis jelenségéről, amely során az érintett személy gyakorlatilag ébren él át egy lidérces rémálmot úgy, hogy közben nem tud megmozdulni. Az európai keresztényég nemhogy alszik, de sajnos az alvásparalízis tüneteit mutatja: lidérces dolgok történnek velünk, s nem vagyunk képesek reagálni.