| Képmás Magazin

Molnár-Bánffy Kata

Molnár-Bánffy Kata

Írni teremtő folyamat. Megírni annyi mint megteremteni. A Képmás a Teremtés lényegének egy darabját hordozza a nevében: saját képmására, férfinak és nőnek... Amikor itt megpróbálunk majd pontosan fogalmazni, teremteni fogunk: gondolatot, szemléletet, értéket, új megközelítést, vitaalapot, hülyeséget – magunknak és mindazoknak, akiknek kedvük van ide bekapcsolódni olvasóként vagy kommentelőként.

Miről beszélt a keresztény értelmiségieknek Orbán Viktor?

2017.09.24.
Európa térképe

Bevándorlóország, Soros-terv – ezekkel lett tele a sajtó, ezt idézték Orbán Viktor beszédéből, amelyet múlt hétvégén a Keresztény Értelmiségiek Szövetségében mondott. Ennek ellenére érdekelt mint keresztény értelmiségit, hogy a miniszterelnök mit tartott fontosnak átadni a gondolataiból a magamfajtáknak.

Láthatatlan munka

2017.08.31.
színes ceruzák

Kivettem egy szabadnapot, hogy a három gyereknek bevásároljak az iskolakezdésre.

A szurkoló bennünk

2017.07.31.
Magyar szurkolók a vizes vébén

Vége a budapesti vizes világbajnokságnak. Amikor ezeket a sorokat írom, túl vagyunk az utolsó versenyszámokon is, még interjúkat közvetít a csodás Duna Arénából a televízió, még a levegőben úsznak a szurkolói himnusz hangjai, de a háttérben már ürül ki az aréna, két hét után. Jó lenne okosan megfogalmazni, de valójában elmondhatatlan az élmény: csodás két hetet kaptunk.

Hét ok, amiért érdemes bajlódni a veteményeskerttel

2017.07.17.
veteményeskert

Ellátórendszereknek kiszolgáltatott, városi vagy városi jellegű életet élünk, reggel munkahelyre megyünk, este haza – a zöldséget és a gyümölcsöt a szupermarketekben, jobb esetben piacokon vagy termelőktől vesszük. Aki nem így él, annak természetesen nem szól ez a bejegyzés, a hagyományos, vidéki életmódot folytatóknak, akiknek a veteményes a család élelmiszerellátásának fontos forrása. 

A negyveneseké az élet!

2017.07.10.
Szabadság, nyaralás

Tizenkét évvel ezelőtt voltam először ebben a gyerekbarát hotelben, ahol itt tartózkodott egy gödöllői család is. Nem emlékszem a nevükre, sőt rájuk sem, nem is beszélgettünk, azt is egy véletlenül meghallott fél mondatból tudtam, hogy gödöllőiek. De arra jól emlékszem, mekkora hatással volt rám, aki egy másfél meg egy három és fél éves fiúgyerekkel töltöttem ott a hosszú hétvégét, hogy ők milyen lazák a kamaszaikkal.