| Képmás Magazin

Kölnei Lívia

Kölnei Lívia, blogger

Arany középút – szívem szerint ez lenne a jelszavam, de azért szem előtt tartom azt is, hogy legyen az igen igen, a nem nem. Távol állnak tőlem a szélsőségek. Jó lenne, ha szeretettel viselnénk el egymást, a sokszínűségünket. Szeretnék kevesebb falat és több hidat építeni. Remélem, ez a blog kapcsolatokat nyit majd sokak felé.

 

Erőszak és nők, erőszakos nők

2017.11.19.
Demi Moore Az esküdt c. filmben

Különösen fájdalmas, amikor azzal szembesülünk, hogy egy főnöki székbe kerülő nő ugyanazokat a hatalmi balfogásokat követi el, mint férfi kollégái.

Lombikvihar – Gondolatok a mesterséges megtermékenyítés-vitáról

2017.08.28.
mesterséges megtermékenyítés

Nagy hullámokat vetett Veres András katolikus püspök augusztus 20-i beszédének részlete a mesterséges megtermékenyítés ördögi veszélyeiről, amely a többség kedélyét – még katolikusokét is – felborzolta. Abból a szempontból egyértelműen hasznos volt, hogy ateisták és teisták mélyebben is elgondolkodhatnak a lombikbébiprogram miértjein és hogyanjain.

Képeslap Jókai Annától

2017.06.12.
Jókai Anna levele Kölnei Líviának

Tizenkét éve őrizgetek egy képeslapot, amelyet borítékban, postán Jókai Annától kaptam. Talán most, a halála után már nem kérkedés, ha írok erről.

(Túl)fogyasztanak a nők? – Egy tanulságos beszélgetés margójára

2017.05.24.
Molnár-Bánffy Kata a FES párbeszédfórumán

A szokásostól eltérő – talán kissé komolyabb, ám remélem, nem kevésbé érdekes – blogbejegyzés következik. Molnár-Bánffy Katának, a Képmás magazin lapigazgatójának nagy visszhangot kiváltó blogbejegyzése, a „Nagyon fekete péntek” adta az ötletet egy párbeszédfórumhoz, amely a „Fogyasztás és a nők jogai”-témakört járta körül. Három érdekes előadás után egy izgalmas és tanulságos vitafórum következett különböző világlátású résztvevők között.

Miért hiszem el a feltámadást?

2017.04.15.
feltámadás fényei

Ismerőseim többségének fogalma sincs arról, mit ünneplünk húsvétkor. A legtöbben jól akarják érezni magukat, kilépni kicsit a hétköznapok rohanásából, mindegy, minek az ürügyén. Pedig a valódi ünnep: szívet-lelket felemelő élmény. Az pedig nem érdemelhető ki anélkül, hogy el ne gondolkodnánk az ünnep valódi tartalmán.