| Képmás Magazin

Baka Ildikó

 

 

 

 

Költözzek-e Magyarországra? – Egy döntés margójára

2017.07.27.
Költözzek-e Magyarországra? – Egy döntés margójára

Egyszer gyerekkoromban hallottam, ahogy a buszon egy nő lelkesen meséli a barátnőjének, hogy az „igazi” magyar rokonainál volt Pesten. Felmerült bennem a kérdés: mi, felvidékiek, milyenek vagyunk? Nem igaziak? De nem szóltam bele a felnőttek komoly társalgásába.
Később aztán megszoktam azt a hozzáállást, amely a „mi egyszerre két hazában vagyunk hontalanok”– narratíva köré rendeződött. Sorsunk, hogy sehova se fogadjanak be minket: a szlovák professzorok – a jóslatok szerint – majd „lemagyaroznak” valamelyik egyetemen, Magyarországon pedig „szlováknak” neveznek – „ez van, ezt kell szeretni.”

Mit tanulhatunk Palvin Barbitól?

2017.04.28.
Kép: Profimedia - Red Dot

Palvin Barbi, az ismert fotómodell a bulvárlapok szerint irigylésre méltó életet él. Amikor éppen nem egy álomszép országban fotózzák a legtrendibb fürdőruhában, akkor álomlakásában pihen, esetleg díjátadón beszélget valamelyik amerikai álompasival. Az biztos, hogy a karrierje álomszerűen alakult, és bár már 23 éves, az egyik lap szerint „még mindig vannak álmai”: hollywoodi színésznő szeretne lenni.

Hipp-hopp, sztár leszek!

2017.03.01.
Alex és bandája c. tévésorozat

Tizenévesen rendszeresen néztem többek között a „Dawson és a haverok” és a „Vad angyal” című sorozatokat, és alkottam – mint később kiderült – téves definíciókat barátságról és szerelemről. Kíváncsi voltam, milyen szériákból válogathatnak ma a gyerekek, meg arra is, hogy egyáltalán válogatnak-e, vagy figyelmük csak a kedvenc vloggereik új videóira koncentrálódik.

Fiatalabb vagy, mint egy tizenkettedikes?

2016.11.25.
Plakát a Szívek szállodája című sorozat 2016-os évadához

Nagyon sok cégnek áll érdekében, hogy elhitesse velünk, hogy az idős test csúnya, a ráncok ellenségek, és a fiatalság látszata mindenek felett álló érték. Nemhogy szükségünk van a kozmetikumokra, de egyenesen megérdemeljük őket – ahogy az egyik cég reklámja is hirdeti.