| Képmás Magazin

feb.19

10 dolog, ami miatt Indonézia nagyon különleges

Tornya Erika
Indonéz népviselet

A világ negyedik legnépesebb országa, hihetetlen a kulturális sokszínűség. Egység a sokszínűségben – ez az ország hivatalos rendező elve.

jan.18

Jól és jóra tanítanak a magyar iskolák?

Balkuné Szűcs Emese
egyetemisták Photo by Caleb Woods on Unsplash

Ha oktatáspolitikával foglalkoznék, jóval nagyobb hangsúlyt fektetnék az együttműködésre, csapatmunkára, közösségtudatra nevelésre – a parttalanná vált individualizmust támogató versenyeztetés helyett.

jan.12

20+4 dolog, ami elég nehéz Indonéziában

Tornya Erika
Tornya Erika RSCJ Jakartában

Lassan meg tudom fogalmazni azokat a dolgokat, amelyek a szép képeim mögött vannak. Pár nehézség Ázsiának ezen a vidékén (nem turista-szemmel):

nov.19

Erőszak és nők, erőszakos nők

Kölnei Lívia
Demi Moore Az esküdt c. filmben

Különösen fájdalmas, amikor azzal szembesülünk, hogy egy főnöki székbe kerülő nő ugyanazokat a hatalmi balfogásokat követi el, mint férfi kollégái.

nov.11

Szerzetesnő motoron – Jakartában

Tornya Erika
Közlekedés Jakartában

Szerzetesközösségem nagyon komolyan éli a nemzetköziséget, s képzésem során már viszonylag hosszú időt töltöttem külföldön. Így van ez most is, már egy hónapja Indonéziában élek, ahová tapasztalatszerzés céljából jöttem.

okt.31

Miért lenne fontos elérhetőbbé tenni a pszichoterápiát?

Balkuné Szűcs Emese
Beszélgetés

A pszichoterápia olyan gyógyító eljárás, amely lelki zavarok, viselkedési- és magatartási problémák enyhítésében nyújt segítséget. Speciális szaktudást igényel, orvosi vagy pszichológusi végzettségre építhető továbbképzéssel sajátítható el.

okt.26

„Mindenki érintett, mégis sokan nem értik” – #metoo pszichológus szemmel

Vendég
szégyen, bántalmazás

Mi ez a me too? Mit jelent? Régi titkokat? Bejegyzések alatti kommentek özönét? Mire jó ez? Indulatokat gerjeszt. A kampány, a téma, a szexuális zaklatás. Mert személyes ügy, mégis mindenki érintett.

okt.18

Kinek a feladata a magyarok lelki gondozása?

Balkuné Szűcs Emese
A lelki egészség pont annyira ragályos, mint a fertőző betegségek.

Tizennyolcféle pszichoterápiás beavatkozást tekint tudományosan bizonyított gyógyító eljárásnak a magyar állam, amelyek részét képezik az egészségügyi ellátásnak. Ugyanakkor a társadalombiztosítás alapú pszichoterápiát csak csekély számú páciens tudja igénybe venni.

okt.12

A kereszténység „láthatatlanítása” – a LIDL újabb keresztet törölt!

Tornya Erika
Camporosso kereszt nélküli templomát ábrázoló kép a LIDL falán

A LIDL falát díszítő képen Dolceacqua falu katolikus temploma látható – de a tornyáról hiányzik a kereszt. Megint egyedi hiba történt?

szep.24

Miről beszélt a keresztény értelmiségieknek Orbán Viktor?

Molnár-Bánffy Kata
Európa térképe

Bevándorlóország, Soros-terv – ezekkel lett tele a sajtó, ezt idézték Orbán Viktor beszédéből, amelyet múlt hétvégén a Keresztény Értelmiségiek Szövetségében mondott. Ennek ellenére érdekelt mint keresztény értelmiségit, hogy a miniszterelnök mit tartott fontosnak átadni a gondolataiból a magamfajtáknak.

Feliratkozás Képmás Családmagazin Blog RSS csatornájára