versenyzés | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

versenyzés

Használ vagy árt a gyereknek a versenyzés?

Használ vagy árt a gyereknek a versenyzés?

Egy kiemelkedően tehetséges gyerek szülőjének lenni sok örömöt jelent, de a tény megsokszorozza a teendőket és a kételyeket is. Jót teszek a gyereknek, ha mindent megteszek képessége kibontakoztatásáért? Meddig mehetek el abban, hogy ezért áldozatot hozzon, elsősorban ő maga, de az egész család is? Használ vagy árt neki a megmérettetés? Mit tehetek azért, hogy a versenyzés negatív következményeitől megóvjam? Művészek, sportolók, pedagógusok és pszichológusok segítettek a kérdések megválaszolásában.

J.W. Waterhouse: Apolló és Daphné - festmény

Daphné és a versengés

Apolló és Daphné archetipikus története sok művészt inspirált a barokk szobrász Giovanni Lorenzo Berninitől a kortárs fantasy-festőig, Boris Vallejóig. Mit üzen nekünk ma Daphné és Apolló drámája?

Kovács Katalin: „Hihetetlen energiát adhat, ha bíznak benned”

Háromszoros olimpiai bajnok és harmincegyszeres világbajnok. Sportágának minden időben legeredményesebb női képviselője ül mellettem, és büszkén mutatja a telefonban élete pillanatnyilag legjelentősebb eseményfotóját, hároméves kislánya szülinapját. Kajakkirálynőnkkel, Kovács Katalinnal beszélgettem.