Tükör | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Tükör

A vallás se legyen tabu a párkapcsolatban!

A vallás se legyen tabu a párkapcsolatban!

Gyakran halljuk különböző pároktól, hogy a vallásosság náluk tabu, nem tartozik a párkapcsolatra, mindenki elrendezi magában, nem szükséges ezt megosztani. Ezt mind a tudomány, mind a hétköznapi tapasztalatok cáfolják.

Hogyan kerüljük el a kimerülést?

Hogyan kerüljük el a kimerülést?

Reggeli, kicsi az oviba, nagy a suliba, munka, e-mailek, bevásárlás, vacsi, ebéd holnapra, menjpakolni, menjfürödni, alvás. De hol marad Zsófi és Beni, Anya és Apa, a család, az együtt, az idő, az öröm? Nem fér a listába?

Mi kell ahhoz, hogy kreatív alkotóvá válhassunk?

Mi kell ahhoz, hogy kreatív alkotóvá válhassunk?

Úgy tartják, a valódi kreatív alkotótevékenység kivitelezéséhez, egy-egy bonyolult probléma megoldásához legfőképpen ihlet szükségeltetik, hogy a múzsa homlokon csókoljon, és onnantól kezdve egyenes út vezet a tökéletes végeredményig. Valóban elég jóban lenni a múzsákkal, vagy másra is szükség van?

A halálközeli élményekről

Hívogató alagút és ragyogó fény – a halálközeli élményekről

Halálközeli élményekkel csak az utóbbi néhány évtizedben kezdtek tudományos szinten foglalkozni. 2002-ben a BBC közreadott egy dokumentumfilmet „The day I died” (A nap, mikor meghaltam) címmel, amely ezen tapasztalatokról és tudományos megközelítésükről szól.

Az ember, akit Ovénak hívnak

Az ember, akit Ovénak hívnak – a filmről pszichológusszemmel

Minél öregebb valaki, annál kevésbé valószínű, hogy új barátságokat kössön, a fiatalabb generáció pedig inkább a saját korosztályát választja, hiszen a hasonló életfeladatok összekötik őket. Pszichológus szerzőink Az ember, akit Ovénak hívnak című filmről.

Az önfegyelem tanulható – tippek a pszichológustól

Mi különbözteti meg a csábításnak ellenálló embereket azoktól, akiknek még tanulni kell az önfegyelmet? Szőnyi Lídia pszichológus cikke.

Muszáj táncolni!

A párkapcsolatról szóló filmek kedvenc motívuma a tánc. Mi az, amit el lehet vele mondani férfi és nő viszonyáról? Hogyan hat ránk ez a sportként, szórakozásként vagy művészetként átélt tevékenység a pszichológus szerint?

Biztonsági játékos vagy? Vagy bátor egyéniség?

Gyerekként gyakran játszottam, hogy bátor hős vagyok, és valóban annak is éreztem magam. Mostanában viszont néha elgondolkozom, talán túlságosan biztonsági játékos vagyok, talán nem is nevezhetem magam bátornak. Egyáltalán mit is jelent a valódi bátorság? Szőnyi Lídia pszichológus cikke.

Kampány az egészségért

A LOTTÓ ÖTÖS SZÁMAI – „Nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre”

Nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre – tán az írott történelemmel egyidős közhely, hogy a hosszú élet titka a megelőzés; nincs kultúra, ahol ne találnánk nyomát az efféle bölcsességek sokaságának.