Tükör | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Tükör

Biztonsági játékos vagy? Vagy bátor egyéniség?

Gyerekként gyakran játszottam, hogy bátor hős vagyok, és valóban annak is éreztem magam. Mostanában viszont néha elgondolkozom, talán túlságosan biztonsági játékos vagyok, talán nem is nevezhetem magam bátornak. Egyáltalán mit is jelent a valódi bátorság? Szőnyi Lídia pszichológus cikke.

Kampány az egészségért

A LOTTÓ ÖTÖS SZÁMAI – „Nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre”

Nincs időd az egészségre, lesz időd a betegségre – tán az írott történelemmel egyidős közhely, hogy a hosszú élet titka a megelőzés; nincs kultúra, ahol ne találnánk nyomát az efféle bölcsességek sokaságának.

Darabokban

Tévhitek a gyászról – a Darabokban című filmről pszichológusszemmel

Pipálgatjuk a mérföldköveket, mintha valami bevásárlólista elemei lennének, s a nagy rohanásban csak akkor józanodunk ki, amikor valamiféle váratlan, sok esetben tragikus fordulat áll be az életünkben: például, amikor elveszítünk valakit.

Lévai Anikó

Lévai Anikó a csíksomlyói búcsúról

1984 pünkösdjén jártam első ízben a csíksomlyói búcsúban. Hosszú vonatút után fáradtan kaptattunk csővázas hátizsákunkat cipelve a templom felé. Igyekeznünk kellett, ha látni akartuk a felvonuló keresztaljakat.

Sebő Ferenc

Sebő Ferenc: „Lehet tánc nélkül élni, csak nem érdemes”

 A páros tánc remek kommunikációs és párkapcsolati segítség, aki nem űzi, nem is érti, mennyire komoly ereje van. A zenész és népzenekutató Sebő Ferenc osztotta meg velünk a gondolatait a témáról.

Férfi és nő az asztalnál beszélget

Nyelvében él a nem

Köztudott, hogy a férfiak és nők kommunikációs szokásai mások, erről árulkodik a régi vicc is, amelyben az addig néma fiú megszólal az ebédnél: „Anyám, sós a leves.” Az anya lelkendezve felkiált: „Fiam, hát te tudsz beszélni? Miért nem szólaltál meg eddig?” „Eddig nem volt sós!” – feleli a fiú.

Adaline varázslatos élete

Hogy állunk az idővel? – Adaline varázslatos élete

Az időhöz való hozzáállásunkról és a filmről pszichológusszemmel.

Schäffer Erzsébet

Schäffer Erzsébet: A vágyakozás tánca

„Ó, csak még egyszer azt az éjszakát! S az éjszakára a táncos nappalokat!” Schäffer Erzsébet idézi fel kolumbiai emlékeit.

Hirdetés