Hármas kötés | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Hármas kötés

malacperselybe pénzt gyűjt

Hármas kötés 10. – A pénzkérdés és a kamaszok

Csak az a fránya pénz ne lenne! Mert az azért erősen korlátozza az elképzeléseket. Hogyan lehet gyerekeinknek megtanítani, hogy jól bánjanak a pénzzel?

diákszerelem

Hármas kötés 9. – A párom és én

Kamaszszerelmek. A szülő bátorítsa vagy intse óvatosságra gyermekét? Vagy inkább ne zavarja meg aggodalmaival a serdülő érzelmi életét?

Kisgyerekek párnával csapkodják egymást

Nem bántjuk egymást!

A kamaszokat érő kortárs zaklatással, bántalmazással kapcsolatos prevenciót óvodáskorban kell elkezdeni, és létezik is egy megelőző program, amelyet már hazánkban is kipróbálnak. Ennek részleteiről írunk most bővebben.

pornó a neten

VÁLASZ-UTAK 8. – A pornó és a tizenévesek

Nehéz kérdés őszinte válaszokkal: ki, mikor és miért nézett pornót először? Ki az, aki mostanában is rendszeresen fogyasztja az erotikus filmeket? Mit gondolnak a gyerekek az intimitásról, az önfegyelemről, az érintés szépségéről, a szeméremről?

pornónézés

Hármas kötés 8. – Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal intimitás és szexualitás témában?

Nem könnyű kamaszokkal szexualitásról beszélgetni, persze sejtjük, hogy ennek a beszélgetésnek nem is akkor kellene kezdődnie, amikor a gyerek már randevúzni kezd. Mit tehet a szülő? Van-e ebben feladata a pedagógusnak?

Kamaszok beszélgetnek a VÁLASZ-UTAK stúdiójában

VÁLASZ-UTAK 7. – Énkép és profilkép

A Kossuth Rádió VÁLASZ-UTAK című műsorában kamaszok beszélgettek saját problémáikról, életérzésükről – a Hármas kötés 7., 2017. márciusi témájának inspirációjára: "Képernyők és kijelzők tükrében: a kamaszok és a közösségi média".

Lány mobiltelefonnal fényképez

Hármas kötés 7. – Képernyők és kijelzők tükrében: a kamaszok és a közösségi média

A kamaszok énképének alakulásáról februári számunkban már szó volt, érdemes azonban külön témát szentelni annak, vajon hogyan hat önismeretükre a közösségi média.

Két nő fekszik az avarban, bámulnak az égre

Életre szóló barátság?

A barátság, a családi kapcsolatok mellett, az egyik legfontosabb terep, ahol az együttműködés, illetve a nézőpontok összehangolásának képességét elsajátíthatjuk. Emellett a barátok lelki támaszt is nyújtanak számunkra, amelyre bizonyos életszakaszokban igencsak nagy szükségünk lehet.

Kislány nyomkodja a mobiltelefont

Veszélyben a neten – Még nem múltam el 18 éves!

Bizonyos honlapok 18-as karikával és egy rövid szöveggel jelzik az agresszív vagy szexuális jellegű tartalmak megjelenítése előtt, hogy a cikk vagy a műsor kiskorúakra káros hatású lehet. Tűnődtem, vajon hány olyan 16 éves kamasz van ma Magyarországon, aki a figyelmeztetés alatt a „Még nem múltam el 18 éves” gombra kattint, és nem az „Elmúltam 18 éves” gombra.