Társalgó | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Társalgó

Gary Chapman: „A házasság alapja egy egészséges függés”

Gary Chapman: „A házasság alapja egy egészséges függés”

Interjú az „öt szeretetnyelv” koncepciójának megalkotójával.

Lévai Anikó

Földközelben – Beszélgetés Lévai Anikóval

Amikor Lévai Anikó a reggeli futásból hazaérkezve ajtót nyitott, még hihettem volna, hogy a miniszterelnök kedvenc desszertjéről vagy a népszerűség árnyoldalairól fogunk beszélgetni.

Flautett Fuvolakvartett: Kovács Kinga, Gedai Eszter, Ernyei-Balogh Júlia, Réman Zsófia

A Primadonna, a Kaméleon, az Egyensúly és a Fül – Vendégségben a Flautett Fuvolakvartettnél

Négy fiatal lány áll félkörben a szobában, fuvoláikon meg-megcsillan a lámpa fénye. Bach korálfeldolgozásának dallama betölti a budapesti családi ház helyiségeit, kiszűrődik a kertbe is. A Flautett Fuvolakvartett tagjai nyári és őszi koncertjeikre készülnek.

Miklósa Erika

Miklósa Erika: „Fontos, hogy kitartóak legyünk a választásainkban”

„Miklósa Erika a világ közepén, a New York-i Metropolitanban énekel” – a lapok ilyeneket írtak róla, ő pedig egy alig több, mint százfős településen talált otthonra, ahol ki is írta a kapura: „Bakonykúti Manhattan.” Két éve – amikor örökre befogadtak egy újszülöttet – gondolatban valami ilyesmire cserélte a feliratot: „Itt lakik Bíborka és családja”.

Kapás Boglárka

Kapás Boglárka: „A szurkolók azt írják nekem, hogy szeretnek”

„Gyakran kapok a Facebook-oldalamra kedves üzeneteket, egészen kicsiktől is. Van, hogy csak annyit írnak, szeretnek és legyek a feleségük.” – Kapás Boglárka a rajongóiról mesélt nekünk.

Schubert Éva: „A boldogság egyféle”

Schubert Éva: „A boldogság egyféle”

Isten nyugosztalja Schubert Évát! Az alábbi interjúval emlékezünk rá, amely 2005-ben készült, de gondolatai ma is aktuálisak és gazdagítók.

Kovács Katalin: „Hihetetlen energiát adhat, ha bíznak benned”

Háromszoros olimpiai bajnok és harmincegyszeres világbajnok. Sportágának minden időben legeredményesebb női képviselője ül mellettem, és büszkén mutatja a telefonban élete pillanatnyilag legjelentősebb eseményfotóját, hároméves kislánya szülinapját. Kajakkirálynőnkkel, Kovács Katalinnal beszélgettem.

Kovács Katalin címlapfotózása

Kulisszatitkok Kovács Katalin címlapfotózásáról

Kovács Katalin, a "kajakkirálynő" mindig komolyan veszi feladatait: korábban az edzéseket, most az anyaságot. A fotózás látszólag eltörpül a felsorolt feladatok mellett, ő azonban itt is kiválóan helyt állt.

Élet a koldusmaffia és a hajléktalanság után

„Isten szabadságot adott nekem, sok mindent megtehetek. Snowboardozhatok, mélytengeri búvárkodhatok, akár itt most elkezdhetek fekvőtámaszozni. Ehetek, ihatok –kakaót, üdítőt, gyümölcslevet – mindent. Csak alkoholt nem. Mert akkor egy hónap múlva az utcán leszek.”