Társalgó | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Társalgó

Társalgó

Varró Dani költő

Varró Dani fotózása – kulisszatitkok

A fotózás szervezésekor sokat töprengtünk, szüksége lesz-e Varró Daninak fodrászra. Végül stylistünk, Domán Melinda rendezte el Dani fürtjeit, „mintha mindig szélben állna”. Címlapunk fotósa, Emmer László nem mosolygós arcképet választott – így Dani vidám énjét inkább Páczai Tamás werkfotói örökítik meg, amelyekből egy csokornyit átnyújtunk most a kulisszatitkok iránt érdeklődő olvasóknak.

Varró Dani

Varró Dani: „Nincs olyan, hogy »vers mindenkinek«”

Tíz év telt el azóta, hogy Varró Dani így írt „Szívdesszert” című kötetében: „…ha nem szeretsz hát ne szeress / ez itt csak egy teszt sms / hogy nyomkodom tehát vagyok”. A költő továbbra is költ, és a közönség mellett most már egy „virtuális amazon” feleség és további három személy is kedveli ezt.

Hűvösvölgyi Ildikó

Hűvösvölgyi Ildikó: „Nem egymás ellen kell élnünk, hanem egymás mellett”

Hűvösvölgyi Ildikó az 1970-es évek második felében hódította meg a filmnézők és színházlátogatók szívét, és ma is ugyanolyan derű, életigenlés és szépség árad a lényéből. Mi a titka? És ha elárulja, vajon mi eltanulhatjuk-e tőle?

Nick Vujicic, motivációs tréner és prédikátor

„Az életem ajándék” – Interjú Nick Vujicic-csal

Három év után másodszor is ellátogatott Magyarországra Nick Vujicic, a szerb származású ausztrál előadó és tréner, akinek fő célkitűzése, hogy a sebezhető, gátlásokkal küzdő és sokszor elkeseredett fiataloknak saját példájával és hitével reményt és életcélt nyújtson. A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében érkezett prédikátor egyszerre érzékenyít azokra, akik mások, mint mi, és tanít meg a lelki önvédelemre.

Trokán Nóra színésznő

Színésznő fekete pulival: Trokán Nóra

Talán ilyen lenne, ha a Jókai-regény rajzfilmváltozatából ismerős Szaffi megjelenne a kecskeméti Katona József Színházban egy kora őszi délelőtt, a fekete macskájával. Ruganyos léptekkel közlekedne a barokkosan túldíszített falak között, éberen figyelve a sok idegen embert, akik piperecuccokat, lámpákat és miegymást pakoltak szét mindenfelé.

Pál Feri a Képmás-esten

Pénz és család – Képmás-est Pál Feri atyával (videó)

Hol foglal helyet az értékrendünkben, a családunkban a pénz? Milyen pénzügyi-etikai elveknek kellene működniük a családtagok, barátok, ismerősök, üzletfelek és idegenek között? Mikor jó anyagi kérdésekről beszélni egy párkapcsolatban? Lehet-e gyereknevelési eszköz a pénz?

Dr. Velkey György a Képmás-esten

Pénz és egészség – Mennyit ér és mennyibe kerül az egészség?

Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese tartott előadást a magyarországi egészségügy égető kérdéseiről, helyzetéről, kilátásairól a „Pénzből érték” című Képmás-est sorozat keretében.

Zacher Gábor és Orsolics Zénó a Képmás-esten

Pénz és szenvedélybetegségek – Képmás-est Zacher Gáborral (videó)

Összefügg-e az anyagi jólét illetve a szegénység a szenvedélybetegséggel? Lehet-e pénzzel vagy pénzmegvonással segíteni egy szenvedélybetegen? Válhat maga a pénz szenvedélybetegség tárgyává? Minderre választ kaptunk Dr. Zacher Gábor toxikológustól és Orsolics Zoltán Zénó addiktológiai tanácsadótól.

Hirdetés