Szám Kati | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Szám Kati

Lévai Anikó

Földközelben – Beszélgetés Lévai Anikóval

Amikor Lévai Anikó a reggeli futásból hazaérkezve ajtót nyitott, még hihettem volna, hogy a miniszterelnök kedvenc desszertjéről vagy a népszerűség árnyoldalairól fogunk beszélgetni.

Használ vagy árt a gyereknek a versenyzés?

Használ vagy árt a gyereknek a versenyzés?

Egy kiemelkedően tehetséges gyerek szülőjének lenni sok örömöt jelent, de a tény megsokszorozza a teendőket és a kételyeket is. Jót teszek a gyereknek, ha mindent megteszek képessége kibontakoztatásáért? Meddig mehetek el abban, hogy ezért áldozatot hozzon, elsősorban ő maga, de az egész család is? Használ vagy árt neki a megmérettetés? Mit tehetek azért, hogy a versenyzés negatív következményeitől megóvjam? Művészek, sportolók, pedagógusok és pszichológusok segítettek a kérdések megválaszolásában.

Segítség, randizik a lányom!

Segítség, randira megy a lányom! – Anyaszemmel

„Kisebbik lányom nővére ismerőseit pásztázta a Facebookon, férjem pedig mintha a budapesti körözött személyek oldalát nézegette volna a neten.”

Schubert Éva: „A boldogság egyféle”

Schubert Éva: „A boldogság egyféle”

Isten nyugosztalja Schubert Évát! Az alábbi interjúval emlékezünk rá, amely 2005-ben készült, de gondolatai ma is aktuálisak és gazdagítók.

Skrabski Fruzsina: „Most a Böjte Csaba-féle igazságban hiszek”

Miközben tűnődő mondatait hallgatom, el sem hiszem, hogy ő az, aki olyan harciasan kommunikál a Facebookon... Skrabski Fruzsinával beszélgettem.

Kovács Katalin: „Hihetetlen energiát adhat, ha bíznak benned”

Háromszoros olimpiai bajnok és harmincegyszeres világbajnok. Sportágának minden időben legeredményesebb női képviselője ül mellettem, és büszkén mutatja a telefonban élete pillanatnyilag legjelentősebb eseményfotóját, hároméves kislánya szülinapját. Kajakkirálynőnkkel, Kovács Katalinnal beszélgettem.

Élet a koldusmaffia és a hajléktalanság után

„Isten szabadságot adott nekem, sok mindent megtehetek. Snowboardozhatok, mélytengeri búvárkodhatok, akár itt most elkezdhetek fekvőtámaszozni. Ehetek, ihatok –kakaót, üdítőt, gyümölcslevet – mindent. Csak alkoholt nem. Mert akkor egy hónap múlva az utcán leszek.”

malacperselybe pénzt gyűjt

Hármas kötés 10. – A pénzkérdés és a kamaszok

Csak az a fránya pénz ne lenne! Mert az azért erősen korlátozza az elképzeléseket. Hogyan lehet gyerekeinknek megtanítani, hogy jól bánjanak a pénzzel?

Jókai Anna: „Az életünk eseményei okok és okozatok”

Isten nyugosztalja Jókai Annát! Az alábbi – 2008-ban készült, de ma is nagyon aktuális – interjúnkkal emlékezünk rá.