Szám Kati | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Szám Kati

Anyajegy c. előadás

A gyermekvállalás örömeiről és nehézségeiről – interjú Markó-Valentyik Annával

Rövid, 45 percnyi megmerítkezés az anyaságban. Egy előadás, amely megszólítja a mélyre rejtett élményeket, és újraértelmezi a mindennapi rutint. A színpadon: anya és gyermek.

magnólia

A mindenségből hozzánk szóló személyes hang

Amikor a rügyet szétfeszítik a kibomló szirmok, fáj a meghasadó élő szövet? Ha a virág elsorvad, hogy utat engedjen a kerekedő gyümölcsnek, hulló szirma megidézi a halált? A gyümölcsöt aztán élete teljében szakítjuk le, mégsem érezzük tragikusnak hirtelen véget érő történetét.

Teljes káosz: tojásfestés három gyerkőccel

Teljes káosz: tojásfestés három gyerkőccel

A bömbölő kis tojástörőt csak úgy tudtam megvigasztalni, hogy miután a lánysereg elvonult, kettesben festegettünk tovább, közben látványosabb lelki sérülés nélkül azt is tudomásul vette, hogy őt hétfőn nem fogják meglocsolni.

Szám Kati: Új lendület az utolsó métereken

Na, még egy kör! – vetette oda a stopperről fölpillantó tanárunk az iskolakör futásnál. Volt, aki ekkor kapcsolt még nagyobb sebességre, más pedig ekkor adta föl. Nézőpont kérdése.

pornónézés

Hármas kötés 8. – Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal intimitás és szexualitás témában?

Nem könnyű kamaszokkal szexualitásról beszélgetni, persze sejtjük, hogy ennek a beszélgetésnek nem is akkor kellene kezdődnie, amikor a gyerek már randevúzni kezd. Mit tehet a szülő? Van-e ebben feladata a pedagógusnak?

Ráckevei Anna

Ráckevei Anna: „A színház morális intézmény”

Ráckevei Anna számomra mindig valami szép komolyságot tett hozzá színpadi és filmes karaktereihez. Nem lehet véletlen, hogy általában ő a szinkronhangja a sokszínű, de mindig emberi tartást sugárzó Meryl Streepnek.

Szalóki Ági énekes

Nádszálkisasszony a Moszkván – Szalóki Ági

Markoló, traktor, izgalmas gödrök és buckák – Szalóki Ági lépked mellettem, és hamarosan azt is megtudom tőle, hogy egy közösségi oldalon felvetette: mi lenne, ha az átadás után megünnepelnénk azokat az embereket, akik itt kánikulában és esőben hajnaltól estig dolgoznak?

Lány mobiltelefonnal fényképez

Hármas kötés 7. – Képernyők és kijelzők tükrében: a kamaszok és a közösségi média

A kamaszok énképének alakulásáról februári számunkban már szó volt, érdemes azonban külön témát szentelni annak, vajon hogyan hat önismeretükre a közösségi média.

Hirdetés