Szám Kati | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Szám Kati

malacperselybe pénzt gyűjt

Hármas kötés 10. – A pénzkérdés és a kamaszok

Csak az a fránya pénz ne lenne! Mert az azért erősen korlátozza az elképzeléseket. Hogyan lehet gyerekeinknek megtanítani, hogy jól bánjanak a pénzzel?

Jókai Anna: „Az életünk eseményei okok és okozatok”

Isten nyugosztalja Jókai Annát! Az alábbi – 2008-ban készült, de ma is nagyon aktuális – interjúnkkal emlékezünk rá.

Erős Antónia

Hírek 50 percben Erős Antóniáról

Erős Antónia leül a kávézó asztalához, és miközben beszélgetni kezdünk, rutinos mozdulatokkal „mér egy vércukrot”. A gyerekek, Szonja és Matyi épp egy kis edzésen vannak az édesapjukkal.

Férfi és nő az asztalnál beszélget

Nyelvében él a nem

Köztudott, hogy a férfiak és nők kommunikációs szokásai mások, erről árulkodik a régi vicc is, amelyben az addig néma fiú megszólal az ebédnél: „Anyám, sós a leves.” Az anya lelkendezve felkiált: „Fiam, hát te tudsz beszélni? Miért nem szólaltál meg eddig?” „Eddig nem volt sós!” – feleli a fiú.

Kossuth Rádió, Vendég a háznál c. műsor, Keresztes Ilona

Segíteni és a lehető legkevésbé bántani – A „Vendég a háznál” 25 éves

Informáljuk a közvéleményt komoly kérdésekről, és ezekkel lelkiismeretesen és bátran foglalkozunk. Közszolgálatiak attól leszünk, hogy igyekszünk bemutatni a teljes képet.

Lent és fönt, kint és bent – Lackfi János Hinták című darabjáról

Mintha egy terapeuta díványára huppantam volna. És nemcsak, mert a Lengyel Intézet furcsa színpada nem hagyta, hogy otthonosan belehelyezkedhessek a sötétség leplével és színpadi függönnyel védett néző szerepbe.

diákszerelem

Hármas kötés 9. – A párom és én

Kamaszszerelmek. A szülő bátorítsa vagy intse óvatosságra gyermekét? Vagy inkább ne zavarja meg aggodalmaival a serdülő érzelmi életét?

Részlet Az ajtó c. filmből

Anyák napja anya és gyerek nélkül

Nőnek születtünk. Mindannyiunkban ott a lenyomat Anyáról és Gyermekről. Akkor is, ha nem ölelhettünk anyát és nem ringathattunk gyermeket.

Hirdetés