Szabó Emese | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Szabó Emese

Károsak a színezékek és az emulgeálószerek?

Károsak a színezékek és az emulgeálószerek?

Az E-számoktól általánosságban rettegünk, pedig vannak köztük teljesen természetes anyagok is. A szabályokat betartva a mesterségesek is ártalmatlanok, felülvizsgálatuk is folyamatos. Gond inkább akkor van, ha a gyártók trükköznek.

Minden, amit a cukorpótlókról tudni kell

Minden, amit a cukorpótlókról tudni kell

A túlzott cukorfogyasztást már csak a fölösleges kalóriabevitel miatt is kerülni kell, aki pedig cukorbeteg, annak végképp nyomós oka van minimalizálni a mennyiségét. De mi a különbség az egyes cukorfélék között, illetve mivel lehet azokat helyettesíteni?

Kapás Boglárka

Kapás Boglárka: „A szurkolók azt írják nekem, hogy szeretnek”

„Gyakran kapok a Facebook-oldalamra kedves üzeneteket, egészen kicsiktől is. Van, hogy csak annyit írnak, szeretnek és legyek a feleségük.” – Kapás Boglárka a rajongóiról mesélt nekünk.

Indul a befőzés – tartósítószer nélkül!

Indul a befőzés – tartósítószer nélkül!

Elérkezett a befőzési szezon, készülhetnek a lekvárok, dzsemek, befőttek és szörpök. Ezeket tartósítószer nélkül is el lehet készíteni.

Szenzációk a rákterápiában?

Hatalmas áttörések, órási előrelépések érik egymást a rákkutatásban, már amennyiben hiszünk az álhírportáloknak. Sok olyan eszközt is forradalmi újdonságként tálalnak, amelyet az onkológiában régóta használnak – persze nem mindenre, csak arra, amire tényleg lehet.

Adalékanyagokról – nem dióhéjban

Sokan tartanak az adalékanyagoktól az allergiás reakció veszélye miatt is, azonban ilyesmit ezek a komponensek csak elvétve okoznak: a top 14-es táplálékallergén között például csak egyetlen adalékanyag szerepel.

Sebő Ferenc

Sebő Ferenc: „Lehet tánc nélkül élni, csak nem érdemes”

 A páros tánc remek kommunikációs és párkapcsolati segítség, aki nem űzi, nem is érti, mennyire komoly ereje van. A zenész és népzenekutató Sebő Ferenc osztotta meg velünk a gondolatait a témáról.

Tervezés, gyártás, tervezés

Tomcsányi Dóri 2010-ben, még egyetemistaként alapította saját divatmárkáját, amely már külföldön is ismert, azóta megszületett kislánya is, kollekciói pedig egymást érik.

Miért vannak fájdalmaim sportolás közben?

Megesik, hogy fáj a sport, aminek oka jobb esetben az izomláz, rosszabb esetben viszont az, hogy a szervezet így jelzi: problémája van. Az ilyen jellegű panaszok mögött számos betegség állhat, a rájuk utaló jeleket észre kell vennünk.