sport | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

sport

Kovács Katalin címlapfotózása

Kulisszatitkok Kovács Katalin címlapfotózásáról

Kovács Katalin, a "kajakkirálynő" mindig komolyan veszi feladatait: korábban az edzéseket, most az anyaságot. A fotózás látszólag eltörpül a felsorolt feladatok mellett, ő azonban itt is kiválóan helyt állt.

Hogyan és mennyit fussunk?

Tippek és tanácsok Tolnai Nóra sportszakpszichológustól.

Miért lehet rákattanni a teljesítménytúrázásra?

Miért olyan népszerű a teljesítménytúrázás?

A tavaszi időszak kiválóan alkalmas a természetjárásra, túrázásra. Manapság egyre divatosabb a teljesítménytúrázás, hazai vidékeken akár minden hétvégére találhatunk egy-egy kihívást jelentő teljesítménytúrát.

küzdősport

Ütünk-verünk vagy küzdünk?

„Kétféle ember van a küzdősportban: akinek eltört az orrcsontja és akinek el fog.” Ezzel a mondattal egy edző nyugtatta meg tanítványát, aki épp sajgó orral ült az öltözőben. De akkor miért is jó, jó-e egyáltalán, ha küzdősportra adjuk a saját fejünket vagy a gyermekünkét? Nagy dilemma lehet egy szülőnek, jó-e, ha olyasmit sportol a gyermeke, ahol ütéseket, rúgásokat is kaphat. Egészséges ez egyáltalán?

Ütünk-verünk vagy küzdünk? – A küzdősportokról

Ütünk-verünk vagy küzdünk? – A küzdősportokról

„Kétféle ember van a küzdősportban: akinek eltört az orrcsontja és akinek el fog.” Ezzel a mondattal egy edző nyugtatta meg tanítványát, aki épp sajgó orral ült az öltözőben. De akkor miért is jó, jó-e egyáltalán, ha küzdősportra adjuk a saját fejünket vagy a gyermekünkét?

Mit és hogyan sportoljunk szülés után?

Mit és hogyan sportoljunk szülés után?

Manapság már kiment a divatból, hogy a várandós anya kettő helyett eszik, és nem célszerű 10-12 kilónál többet hízni sem a terhesség alatt. A szülés után is szeretnénk mihamarabb visszanyerni a formánkat, de a megfontolt, tudatosan felépített progresszió, fokozatosság talán még fontosabb ilyenkor, mint bármikor máskor.

Már megint tesióra?

Már megint tesióra?

Mit tehetünk azért, hogy a gyerekünk részesedjen a sport testi és lelki egészségre gyakorolt jótékony hatásaiból?

Hosszú Katinka és édesanyja, Bakos Barbara

8+1 dolog, amit csak egy édesanya tud a világ egyik legjobb úszónőjéről

Hosszú Katinka az egyik legsikeresebb magyar élsportoló. Élete 4. olimpiáján családja is utána utazott, hogy jelenlétükkel támogassák Katinkát.

Nincs idő a betegségre?

A tevékeny élet ára sokszor az, hogy valamit feláldoznunk egy másik fontos dolog miatt.