Svájci pirítós, hideg burgonyaleves és cukkinis muffin receptek – variációk kaporra!
Vécsey Szám Kata
Múltidéző finomság: variációk francia teasüteményre
Sokan úgy gondolják, Marcel Proust tette világhírűvé az Az eltűnt idő nyomában című művével ezt az apró, kagylócska formájú süteményt. Az elbeszélő egy madeleine-nek...
Vécsey Szám Kata
Szent Márton kenyere: hogyan készül a Weckmann?
A népszokás szerint a november 11-i Márton nap zárja le az éves gazdasági munkát, és kezdetét veszi a természet téli pihenő időszaka. Ezen a...
Boross Nóra
Körtechips, naspolyalekvár, fokhagymás szilvamártás – Készüljünk az őszre finomságokkal!
Nyári élményeinkkel felvértezve vágjunk bele az őszbe! Szeressük, csodáljuk, ízlelgessük!
Vécsey Szám Kata
Boldogasszony csipkéje: mit készítsünk málnából?
A magyar nyelv csipkézett leveleiről boldogasszony csipkéjének is nevezi, ezt a kis piros gyümölcsöt, amely magas vitamintartalma mellett főként nőgyógyászati panaszok enyhítésére hatásos.
Boross Nóra
HALhatatlan receptek: hogyan készítették a halételeket a régiek?
Mit főzzünk? Valami finomat, újszerűt, gyorsat, egészségeset. A választ nem feltétlenül a divatos külföldi ételek közt kell keresnünk. Négyszáz év receptjei várják újbóli felfedezésüket...
Marillai Andrea
Cseresznyés finomságok: három egyszerű desszert a ropogós nyári gyümölcsből
Ha nyersen már elég cseresznyét ettünk, érdemes a vasárnapi finomságokba is „belecsempészni”. Aki pedig jobban kedveli a kicsit karakteresebb, savanykás ízű meggyet, azzal is...
Boross Nóra
Fagyi házilag? Mi sem egyszerűbb!
Készítsünk természetes hozzávalókból finom, házi fagylaltot!
Boross Nóra
Áfonyalikőr és dinnyelekvár: különleges receptek a kerti partikra
Nem baj, ha az augusztusi kerti partik hosszúra nyúlnak, amíg van elegendő áfonyalikőr a poharakban, dinnyelekvár a sütiben és ecetben eltett csili a hús...
Száraz Borbála
Hidegen tálalva: 3 üdítő nyári leves, amit érdemes kipróbálni
Hideg nyári levesként szinte mindig valamilyen klasszikus gyümölcsleves kerül az asztalra, pedig a hűs és egészséges levek palettája ennél jóval bőségesebb. Most három egyszerűen...
Bogos Zsuzsanna
Évindító receptek régi szakácskönyveinkből: citromkása, tojáslepény, babkotlett
Hogy kerül egy asztalra a citromkása, a bencés módra készült tojáslepény és a babkotlett? Mi köti össze ezeket? Egyáltalán, milyen ételekről is van szó...
Vécsey Szám Kata
Tejes finomságok: a levendulás Crème Brûlée, a Dulce de Leche és a Flan receptje
A Dulce de Leche igazi latin-amerikai édesség, szó szerint azt jelenti: „Valami édes tejből”. Tej, cukor és egy kevés vanília kell csak hozzá, és...
Szőnyi Lídia
A gyereknevelésben nincsenek mindenkinek megfelelő receptek
Anyukámtól tanultam főzni, sok fortélyt lestem el tőle, és egy tízgyermekes család legidősebb lányaként gyakran kellett kamatoztatnom ezt a tudásomat. Anyukám igazán laza nő...
Veres Gabriella
Gyere velem vacsorázni Ammanba!
Anyai gondom, hogy vajon rendesen eszik-e a gyermekem, aki messze került családjától, mert egy ösztöndíj segítségével Jordániában, Ammanban folytatja tanulmányait. Jó dolog a világháló...
Bódi Lídia
Robert Merle és a burgundi marharagu
A farsangi készülődés közepette elfogott a vágy, hogy az évszázadok óta ismétlődő dekadens farsangok városáról olvassak, ahol az agyafúrt, dicsőséget és pénzt hajhászó kalmárok...
Varga Zita Hella
Farsangi vagy csöröge – ízletes fánkok „mentesen”
Idén sokkal hosszabb a farsangi időszak, mivel hamvazószerdáig tart, ami 2019-ben március 6-ra esik. Ez különösen nagy öröm a gyerekeknek, hiszen okkal kérhetnek meg...
Szabó Borbála
Szabó Borbála: Besúgott vaníliáskifli
Soha nem gondolkoztam el a nagymamám és a politika viszonyáról. Valahogy fel sem merült ez, annyira hidegen hagyta őt mindig is az ilyesmi. De...