Póta Réka | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Póta Réka

Nagymama és unoka

Nagy-Anyák

Mami otthona a titkok és huncutságok birodalma. Szentély, ahová immár nekem is csak engedéllyel van betekintésem, az unokák az igazi beavatottak.

A balesetmentes nyaralásért

A balesetmentes nyaralásért

Mit tegyünk, ha eltűnik a gyerek a strandon, vagy elmerül a vízben? Gyermekorvosok segítségével vettük végig a tipikus veszélyeket.

Tapasztalatok a klinikai halál állapotában

Élet az élet után – tapasztalatok a klinikai halál állapotában

Halálközeli élményekkel csak az utóbbi néhány évtizedben kezdtek tudományos szinten foglalkozni. 2002-ben a BBC közreadott egy dokumentumfilmet „The day I died” (A nap, mikor meghaltam) címmel, amely ezen tapasztalatokról és tudományos megközelítésükről szól.

Vízparton csókolózó pár

A szexualitás kommunikáció és játék is

Manapság sok fórum hangos a szexuális tanácsoktól, praktikáktól és a szexuális szabadság kibontakoztatásának különböző formáitól. Ugyanakkor alig hallani arról az oldalról, ami régen, és sokak számára ma is az egyetlen legitim helye a férfi és nő közötti intimitásnak, vagyis a házasságon belüli szexről.

Nick Vujicic, motivációs tréner és prédikátor

„Az életem ajándék” – Interjú Nick Vujicic-csal

Három év után másodszor is ellátogatott Magyarországra Nick Vujicic, a szerb származású ausztrál előadó és tréner, akinek fő célkitűzése, hogy a sebezhető, gátlásokkal küzdő és sokszor elkeseredett fiataloknak saját példájával és hitével reményt és életcélt nyújtson. A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében érkezett prédikátor egyszerre érzékenyít azokra, akik mások, mint mi, és tanít meg a lelki önvédelemre.

A keleti keresztények tanúságtétele

Vonakodás nélkül – A keleti keresztények tanúságtétele

2015 februárjában húsz egyiptomi kopt keresztényt és egy ghánai férfit lefejeztek az Iszlám Állam terroristái Líbiában. A kegyetlen kivégzésről videofelvételt tettek közzé. Az áldozatok egyiptomi vendégmunkások voltak, akiket az előző hetekben ejtettek túszul a szélsőségesek.

Nick Vujicic motivációs tréner Budapesten

Nick Vujicic az iskolai erőszakról

"A legnagyobb problémák a világon mindig azzal kezdődnek, hogy valaki úgy gondolja, ő fontosabb a másiknál. Ez a zsarnokoskodás. És ennek a gyökere otthon, a családban kezdődik, meg az iskolában."

Vállalkozás – gyerek mellett

Vállalkozás – gyerek mellett

A családra jutó idő és energia szempontjából nem mindegy, milyen a munkaidő-beosztásunk, mekkora a stressz mennyisége, és közben milyen egzisztenciális hátteret tudunk biztosítani. Néhány példa.

Otthoni zajszint: még éppen viselhető

A férjem nyugodt, csendes alkat, szeret hosszan elmélázni a fizika törvényein, elmélyedni a hírek olvasásában, vagy csak bámulni az eget a távcsövén keresztül. Az anyaság előtti életemben gyakran elképzeltem, hogy lesz egy hasonlóan csöndes, komoly, okos nagyfiam meg egy anyás, bújós, cuki kisfiam, akik csak az én meséimet és csengő, éneklő hangomat hallgatják majd.