Családbarát lesz a Fishing on Orfű | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Családbarát lesz a Fishing on Orfű

2017.05.04.
Hirdetés

A Fishing on Orfű lett az első családbarát fesztivál, jelentette be Lovasi András, a fesztivál alapítója és Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom vezetője. Izgalmas programokkal, kézműves foglalkozásokkal, zenés gyermekszínházzal várják a kicsiket és szüleiket. A fesztiválon egyébként is fellépő Dolák‑Saly Róbert gyermekműsorával duplázik a Gyermekbirodalomban, valamint Fishinges zenészekkel is terveznek beszélgetéseket a gyermeknevelésről. A helyszín legfontosabb szolgáltatása a professzionális, egész napos gyermekmegőrzés lesz. Június 20-tól 24-ig várják az érdeklődőket.

A Gyermekbirodalom a harmadik idén induló külső helyszín a korábban már bejelentett Fonó Zeneudvar valamint a FOO Színházkert után. A Malomudvarnál elhelyezkedő Fonó Zeneudvar a hazai folk- és világzene legérdekesebbjeit hozza el Orfűre: fellép Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, és itt mutatja be friss, Rengeteg c.  szólólemezét Kollár-Klemencz László. Délutánonként szabadegyetemi előadások, majd családi koncertek (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, valamint Csoóri Sándorék) várnak mindenkit, zárásként pedig folkkocsmába és táncházba csöppenhetünk.

FOO Színházkert programja a legizgalmasabb független színházi előadásokból szemezget. Fellép Mácsai Pál a legendás Azt meséld el, Pista című Örkény-estjével, itt lesz Kern András egyszemélyes előadása, A kellékes, megtekinthető a Mucsi, Scherer, Thuróczy nevével fémjelzett A fajok eredete, valamint a szintén a Kapa-Pepe párosra épülő, Katona Lászlóval kiegészülő Nézőművészeti Főiskola, de fellép a L’art pour l’art Társulat és a Baltazár Színház is hoz egy üde komédiát (Fiúk, lányok). Szalai Kriszta egyszemélyes hajléktalan-drámája (Maradjunk annyiban) után beszélgetés is lesz, valamint a helyiek képviseletében fellép a JESZ társulata A helység kalapácsával.

A tó körüli közlekedést megkönnyítendő, a fesztivál szervezői idén 2 kisvonatot is üzemeltetnek majd, segítve a külső helyszínek könnyebb elérését.

azt_meseld_el_pista_gordon_eszter.jpg
Részlet az Azt meséld el, Pista! című előadásból, fotó: Gordon Eszter

Pihenőtér rovatunkból ajánljuk még