Pihenőtér | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Pihenőtér

Romazuri

Bazi nagy francia elvek – a Romazuri című filmről

Egy francia értelmiségi család összeköltözik egy roma famíliával. A helyzet számos szórakoztató szituációt szül, amelyekhez az írók – egy-két kivétellel – vicces dialógusokat írtak. A Bazi nagy francia lagzik alkotói készítettek egy újabb filmet. Épp csak nem folytatást.

Kattárs

KATTÁRS Győrben

Június 25. és 27. között Győrben rendezik az idei Katolikus Társadalmi Napokat. Előadások, beszélgetések, koncertek várják a látogatókat, fellép a Ghymes együttes is. 

Jelenet a Nők iskolája c. színdarabból Katona József Színház)

Molière: Nők iskolája a Katonában

A színpadon egy idősödő férfi, vízbe mártja a törülköző végét, és megtörli vele a hóna alját. Tisztálkodik. Arnolphe éppen házasodni készül, fiatal feleséget óhajt elvenni, ám Ágnes erről mit sem tud, és amikor értesül róla, nem akar hinni a fülének.

Fényfestéssel és külföldi kórusokkal vár az 5. Kórusok Éjszakája

2017. június 10-én ötödik alkalommal csendül fel többszáz torokból az ének, hogy hangot adjon a térnek a budapesti Palotanegyedben az 5. Kórusok Éjszakáján, melynek keretében 50 kórus 76 koncerttel várja az érdeklődőket a józsefvárosi Palotanegyed 15 különböző helyszínén.

Pünkösd a Budai Várban

A Budavári Palota két legimpozánsabb teraszán kerül megrendezésre a Pünkösdi sokadalom, melyre Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival, várják a családokat, kicsiket és nagyokat, hazai és külföldi turistákat egyaránt a szervezők.
Időpont: 2017. június 4-5.

Varró Dani költő, író

Apa, figyelj! – Képmás-est az apaságról Varró Danival

Tényleg eltűntek az apák? Mennyi idő alatt születik az apa? Mi az, amit csak ő adhat a fiának és csak tőle kaphat a lány? Mit vesz el a férfitól az apaság és mit ad helyette? Apamintákról és valóságos apákról, nagyapákról – nemcsak férfiaknak.

A Bartók TáncTriptichon a MagyarFeszt új bemutatója

A Bartók TáncTriptichon a MagyarFeszt új bemutatója

A fából faragott királyfi című táncmű százéves évfordulója alkalmából három egyfelvonásost mutat be május 28-án a Magyar Nemzeti Balett az Operaházban.

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

A gyermeknapi hétvégén fellép a Kolompos, a Kaláka, az Apacuka és több bábelőadás is lesz.

Hirdetés