Pihenőtér | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Pihenőtér

Pihenőtér

A „tangós” hang Buenos Airesből

Daniel Melingo valószínűleg egy pohár vizet is olyan hangon kér, hogy arról az embernek azonnal egy félhomályos Buenos Aires-i utca jut eszébe, amin éppen négy tangózó láb karcolja a macskaköveket. Mély, kicsit nyers, de mégis szenvedélyt sejtető, valódi hang. Olyan tangós. Melingo április 19-én lép fel a MOMKultban.

Gyökerek Tábor

Gyökerek Tábor – avagy élménytábor Magyarországon

Életre szóló élményt szeretnénk adni annak a 30–35, határon túli, hátrányos helyzetű, magyar ajkú gyereknek, akiket minden évben tíz napig táboroztatunk Magyarországon. Arra törekszünk, hogy a tábor során a vidámságé és a szereteté legyen a főszerep.

A Budapest100 bemutatja a Duna parti épületeket a XVIII. századtól a XXI. századig

A Rákóczi hídtól az Árpád hídig majdnem 10 folyamkilométer a távolság. A kishajó a pesti oldalon 8, a budain 7 állomáson köt ki. Sétálva, villamossal, vagy bringával igazi kaland mindkét partot végigjárni és közben a házakba is benézni. A Budapest100, a nyitott házak hétvégéje idén április 22-23-án zajlik, és témája a rakpart.

Társak a magányban - Filmvetítés és beszélgetés Budai Képmás-estünkön

Van-e különbség magány és egyedüllét között? Lehetünk-e magányosak párkapcsolatban, családban, közösségben? Létezik-e magányra termett lelki alkat vagy megtanulható a magánytól való szabadulás? Beszélgetőtársunk április 6-án A hosszú az út című filmvetítés után Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta.

Miért lehet rákattanni a teljesítménytúrázásra?

Miért olyan népszerű a teljesítménytúrázás?

A tavaszi időszak kiválóan alkalmas a természetjárásra, túrázásra. Manapság egyre divatosabb a teljesítménytúrázás, hazai vidékeken akár minden hétvégére találhatunk egy-egy kihívást jelentő teljesítménytúrát.

BŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli tengeri tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve titkos küldetés részesei lehetnek. A kiállítás és játék 2017. március 18-tól április 30-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

Képmás-est Dr. Mihalec Gáborral és a Momentánnal

A Család és művészet című sorozat első előadásának középpontjában különböző párkapcsolati helyzetek lesznek. Tipikus konfliktusokat és élethelyzeteket járunk körbe a Momentán két művészével és Mihalec Gábor párterapeutával. Várjuk Önöket március 16-án 19 órákor.

A világ első számú jazzbőgőse Budapesten

Igazi jazzlegenda érkezik Budapestre, a MOMKult nagyszínpadára március 25-én. Ron Carternél autentikusabban kevesen képviselhetnék az egyetemes jazztörténetet; összesen több, mint két és félezer lemezen hallhatjuk bőgőjátékát, melyet a májusban 80 éves művész rögzített. Pályája során többek között Miles David Quintetjében játszott Herbie Hancock, Wayne Shorter, Tony Williams és persze a legendás jazztrombitás partnereként. Többszörös Grammy-díjas művész, aki a ’60-as évektől kezdve egészen napjainkig aktív szereplője, alakítója a jazzéletnek.

Az év legizgalmasabb hegyifilmjei - BANFF 2017

Egy izlandi szörfözés szimfóniája, két inspiráló sziklamászó történet, kötéltánc a Verdon-kanyon felett, extrém sízés az Alpok hegymászó útvonalain, hegyi futás a Himalájában, vadvízi evezés Pápua Új-Guinea esőerdejében és az Atlanti-óceán átszelése egy vitorlással. Közel 200 percnyi székbe szögező látvány és izgalom. Ha kíváncsi az év legjobb hegyifilmjeire, ne hagyja ki a Banff vetítéseit április 4-5-6-án este a Corvin Moziban!