pénz | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

pénz

malacperselybe pénzt gyűjt

Hármas kötés 10. – A pénzkérdés és a kamaszok

Csak az a fránya pénz ne lenne! Mert az azért erősen korlátozza az elképzeléseket. Hogyan lehet gyerekeinknek megtanítani, hogy jól bánjanak a pénzzel?

Tömeg a városi utcán

A pénz parancsol!

Új bálványokat teremtünk. Az antik aranyborjú imádása új és embertelen változatra talált a pénz bálványozásában, az arctalan s az igazi emberi célt nélkülöző gazdaság diktatúrájában.

Bagdy Emőke a Képmás-esten

Képmás-est dr. Bagdy Emőkével - videó

"Pénz és egészség" című Képmás-estünkön izgalmas kérdések kerültek szóba, ezek keresztmetszetét nyújtja ez a háromperces videó.

Pál Feri a Képmás-esten

Pénz és család – Képmás-est Pál Feri atyával (videó)

Hol foglal helyet az értékrendünkben, a családunkban a pénz? Milyen pénzügyi-etikai elveknek kellene működniük a családtagok, barátok, ismerősök, üzletfelek és idegenek között? Mikor jó anyagi kérdésekről beszélni egy párkapcsolatban? Lehet-e gyereknevelési eszköz a pénz?

Pál Feri atya a Képmás-esten

Pénzről és családról – Pál Feri atyával

Decemberi Képmás-estünk meghívott előadója Pál Feri atya, mentálhigiénés tanácsadó volt, akit arra kértünk, ossza meg tapasztalatait és tanácsait „pénz és család” témakörben a közönséggel.

Lackfi János a Képmás-esten

Pénz és irodalom – Képmás-est Lackfi Jánossal (videó)

A Képmás-estek Pénzből érték-sorozatának alapkérdése, hogyan lehet a pénzt valódi értékké tenni, illetve milyen helyet foglal el a mindennapi életünk különböző területein. Az első téma a pénz és irodalom volt. Szeptember 29-én az est első felében Lackfi János Üzlet-e az irodalom? címmel tartott előadást.

Pál Feri atya a Képmás-esten

Pénzről és családról – Pál Feri atyával

Decemberi Képmás-estünkön Pál Feri atya osztotta meg tapasztalatait „pénz és család” témakörben a közönséggel.

Lackfi János a Képmás-esten

Lackfi János: Üzlet-e az irodalom?

Lackfi János költő, író és műfordító bevezető előadásával indult szeptemberben a Várkert Bazárban a Képmás-est Pénz és érték címmel induló új sorozata. Ezután a költővel és Tóth Péter Benjáminnal, az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatójával beszélgetett Szám Kati, a Képmás főszerkesztője.

Boldogít-e a pénz?

Boldogít-e a pénz?

Tim Kasser saját kérdőív segítségével kutatta az örök kérdést: vajon boldogít-e a pénz, boldoggá tesz-e az „amerikai álom”, vagyis az anyagias célok, a siker, pénz és csillogás keresése és megvalósítása?