Németh Zsófia és Szőnyi Lídia pszichológusok | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Németh Zsófia és Szőnyi Lídia pszichológusok

Az ember, akit Ovénak hívnak

Az ember, akit Ovénak hívnak – a filmről pszichológusszemmel

Minél öregebb valaki, annál kevésbé valószínű, hogy új barátságokat kössön, a fiatalabb generáció pedig inkább a saját korosztályát választja, hiszen a hasonló életfeladatok összekötik őket. Pszichológus szerzőink Az ember, akit Ovénak hívnak című filmről.

Darabokban

Tévhitek a gyászról – a Darabokban című filmről pszichológusszemmel

Pipálgatjuk a mérföldköveket, mintha valami bevásárlólista elemei lennének, s a nagy rohanásban csak akkor józanodunk ki, amikor valamiféle váratlan, sok esetben tragikus fordulat áll be az életünkben: például, amikor elveszítünk valakit.

Adaline varázslatos élete

Hogy állunk az idővel? – Adaline varázslatos élete

Az időhöz való hozzáállásunkról és a filmről pszichológusszemmel.

Az aggodalom az anyával együtt születik

Az aggodalom az anyával együtt születik

Olyan időket élünk, amikor lassan mindenféle dolognak, eseménynek van világnapja. A barátságnak, a testvéreknek, a szerelmeseknek, van törölközőnap, párnacsatázós nap, és persze az anyák napja, nálunk május első vasárnapja. Ilyenkor jobban előtérbe kerülnek életünk első asszonyai, akik a család élén állva kormányozzák a család hajóját.

részlet a Zootropolis című filmből

Előítélet és önbecsülés-mozgalom – a Zootropolis pszichológusszemmel

Az előítélettel sújtott csoport tagjai számára embert próbáló feladat kitörni a róluk kialakított vélemények szorításából. A film emellett kitartásra tanít, és az önbeteljesítő jóslatokról is beszél.

Holt költők társasága c. filmből

Ki az életünk kapitánya?

Élet és egyéniség. Ez a két dolog valóban sok kérdést felvet, sőt talán azt is mondhatnánk, hogy az élet nagy kérdése, hogyan legyünk egyéniségek, hogy maradjunk meg önmagunknak, ha közben annyi mindennek és mindenkinek kell megfelelnünk. Különösen nehéz tizenévesként, ebben az átmeneti, viharos, feszültségekkel teli időszakban.

Csak te mindörökké

Csak te mindörökké – a filmről pszichológusszemmel

Az ember könnyen beleeshet abba a kerékvágásba, amikor szinte csak a túlélésre hajt, és örül, ha a nagyobb bajok elkerülik, és sikerül átvészelnie egy újabb napot. Időnként azonban jön olyan életesemény, találkozás, amely a komfortzónánk elhagyására késztet bennünket.