Jószolgálat-díj azoknak, akik egész évben segítenek | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Jószolgálat-díj azoknak, akik egész évben segítenek

2016.12.12.
Hirdetés

Megkezdődött az adventi időszak, közelednek az ünnepek, ilyenkor mindannyiunkban felébred kicsit a segíteni vágyás. De vannak olyanok, akik nemcsak ebben az időszakban, hanem egész évben azért dolgoznak, hogy másoknak jobb legyen, és egész évben hivatásszerűen, barátságból vagy jószomszédi viszonyból eredően segítenek másokon.

A Twickel-Zichy Mária Terézi Alapítvány a Twickel Szőlőbirtokkal közösen azért alapította meg 2016-ban a Jószolgálat-díjat, hogy azokra irányítsa a figyelmet, akik egész évben segítenek másokon. A díjra bárki jelölhet bárkit, az alábbi kategóriákban: családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka (egyéni és intézményi kategóriában egyaránt). Emellett átadnak egy civil közösségi díjat is, a civil kezdeményezésű, intézményrendszeren kívül végzett szociális munka elismerésére, egy életműdíj a szociális munka területén egész életen át tartó, elkötelezett és példamutató tevékenységért valamint egy közönségdíj, a közönség szavazatai alapján megválasztott egyén vagy intézmény részére.

Azért fontos kezdeményezés a Jószolgálat-díj, mert széles társadalmi réteget kíván megszólítani annak érdekében, hogy azok is felfigyeljenek a szociális munka szükségességére, akiknek, szerencséjükre, saját bőrükön nem kell megtapasztalniuk. Hiszen a szociális munka a széles társadalmi réteg számára ismeretlen, leginkább azok találkoznak vele, akik maguk is rászorulók.

A díjra 2017. január 31-ig van lehetőség jelölni. A díj alapítói abban bíznak, hogy az idén meglapított Jószolgálat-díj olyan személyeket ismer majd el, akik példaként állhatnak majd az elkövetkező évek jelölői és díjazottai előtt. Ehhez azonban az kell, hogy minél többen küldjék el jelölésüket a www.joszolgalatdij.hu oldalon.

Jószolgálat_logó.jpg

Munkahely rovatunkból ajánljuk még