Átadták a 2017-es Jószolgálat-díjakat | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Átadták a 2017-es Jószolgálat-díjakat

2017.06.02.
Hirdetés
Joszolgalat-di_atado_unnepseg (1).jpg
Fotó: Origo / Csudai Sándor

 

Budapest, 2017. május 31. – Ünnepélyes keretek között, teltházas eseményen adták át szerda este a Várkert Bazár Rendezvénytermében a Jószolgálat-díjat a szakmai zsűri által kiválasztott tizenkét kategória díjazottjának, valamint a különdíjat a májusi közönségszavazás győztesének. A szociális ellátásra és az önkéntességre fókuszáló kezdeményezés egyéni- és intézményi díjazottjai között megtalálható kuratóriumi elnök, intézmény- és intézetigazgató, diplomás szociális munkás, trolibuszvezető, közmunkás, valamint életműdíjat vehetett át egy ismert plébános is.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által 2016-ban alapított díj azokat a szociális területeken tevékenykedő professzionális és önkéntes segítőket kívánja évről évre elismerni, akik áldozatos és példaértékű munkájukkal sokat tesznek a hátrányos helyzetű társadalmi rétegekért. A Jószolgálat-díj országos léptékét jól reprezentálja, hogy mind a jelöltek, mind pedig a díjazottak hazánk különböző szegmenseiben végzik áldozatos tevékenységeiket: a fővárosban, Pécsett, Székesfehérváron, Nyíregyházán, és három községben: Kaposfőn, Mágocson és Perén. Kitüntetettre talált a díj a Gyula környéki tanyavilágban is.

A díjátadó rendezvényt Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia alapítvány képviselője nyitotta meg, aki méltatta a díjazottak hiánypótló munkásságát. Kiemelte, hogy a segítségnyújtásra és az egymás iránti figyelemre egyre nagyobb szüksége van társadalmunknak. A gálaestet a 2016/17-es év nagykövetei: Szalóki Ági énekes és Csuja Imre színművész vezették, akik személyes feladatuknak érzik, hogy a saját eszközeikkel segítsék a díj üzenetének célja jutását, és ezen keresztül a szociális munka különböző területeinek bemutatását és dolgozóinak elismerését.

 

Joszolgalat-di_atado_unnepseg (2).jpg
Fotó: Origo / Csudai Sándor

 

Twickel György, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében ismertette a díj alapításának gondolatát, miszerint édesanyja, Zichy Mária Terézia grófnő életművének emléket állítva szeretné a díj által láthatóvá tenni mindazokat a példaértékű tevékenységeket, amelyek érdemesek a társadalom figyelmére, és mindannyiunk számára jó példákkal szolgálnak.

 

Joszolgalat-di_atado_unnepseg (3).jpg
Fotó: Origo / Csudai Sándor

 

A díjátadó egésze a segítségnyújtás jegyében telt. Jótékonysági előadással lépett fel Vastag Csaba, Wolf Kati valamint Szalóki Ági és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjában részt vevő gyerekek zenekara.

 

Joszolgalat-di_atado_unnepseg (4).jpg
Fotó: Origo / Csudai Sándor

 

Az egyéni kategóriák díjazottjai részére a szakmai segélyszervezetek képviselői adták át az elismerést, valamint az egyedi díjtárgyak és oklevelek mellett egységesen 500.000 forintos pénzjutalomban részesültek a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány felajánlásából. Az intézményi kategóriák díjazottjai 1.000.000 Ft elismerést vehettek át az Alapítványtól.

 

Joszolgalat-di_atado_unnepseg (5).jpg
Fotó: Origo / Csudai Sándor

Munkahely rovatunkból ajánljuk még