Munkahely | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Munkahely

Fábry Kornél atya

„Stand-up” az egyházban? - Interjú Fábry Kornél atyával

Fábry Kornél atya nemcsak egyházi körökben, hanem azokon túl is ismert modern, csöppet sem „papos” előadásmódjáról. Interjúnk a győri Katolikus Társadalmi Napok kapcsán készült, amely nyitni szeretne a nem hívő vagy más vallású emberek felé, hogy megismertesse velük a keresztény társadalmi elveket.

A Jószolgálat-díjátadó közönsége

Átadták a 2017-es Jószolgálat-díjakat

Átadták a Jószolgálat-díjakat. A szociális ellátásra és az önkéntességre fókuszáló kezdeményezés egyéni- és intézményi díjazottjai között megtalálható kuratóriumi elnök, intézmény- és intézetigazgató, diplomás szociális munkás, trolibuszvezető, közmunkás, valamint életműdíjat vehetett át egy ismert plébános is.

Szingapúr

Az ökonomizmus mint vallás

A XX. század népeket egyesítő nagy "vallása", az ökonomizmus a gazdasági növekedésben való feltétlen hit. Ennek istene a gazdasági növekedés, legfontosabb szertartása a fogyasztás, teológusai pedig egyetemeinken tanító közgazdászok.

Tömeg a városi utcán

A pénz parancsol!

Új bálványokat teremtünk. Az antik aranyborjú imádása új és embertelen változatra talált a pénz bálványozásában, az arctalan s az igazi emberi célt nélkülöző gazdaság diktatúrájában.

Gyermekrajz-kiállítás a Zipernowsky Házban

A Comenius Alapítvány gyermekrajzpályázatának díjátadását 2017. május 18-án tartották. Az Alapítvány közlekedésbiztonság témában hirdetett országos rajzpályázatot óvodás és általános iskolás gyermekek számára.

Nő és férfi vitorláshajó árbócára másztak

A Valentin-kód

Szeretnék Valentin-napra én is félig titkos üzenetet küldeni. Mint a régiek. Nem szerelmest – azokat már régen megírtam, egész jó eredménnyel. Inkább kódoltat, amelyből mindenkinek, akit érint, akinek szól, értenie kellene.

A szeretet arcai - Faces of Love c. dokumentumfilm plakátja

A szeretet arcai – A pokolból ki emel fel?

Manilába utazott három fiatalember, a ShoeShine csapatának három tagja, hogy filmet forgassanak az ACAY misszió munkájáról. A szeretet arcai (Faces of Love) című dokumentumfilm kiváló lett.

Végzős egyetemista nők Dublinban, 1930 k.

Kis európai nőtörténelem

A nők és férfiak egyenjogúsítása felé tartó történelmi folyamat rengeteget köszönhet a kereszténységnek. De nem eleget.

Gyarmati Fanni és Radnóti Miklós

Egy kor margójára – Gyarmati Fanni naplóiról (1935–1946)

Radnóti özvegyének, Gyarmati Fanninak két súlyos kötetben ránk hagyott naplóját nemcsak a kutatóknak és a lelkes irodalmi közönségnek kellene olvasnia, hanem talán mindenkinek, de elsősorban a fiataloknak.