Munkahely | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Munkahely

Végzős egyetemista nők Dublinban, 1930 k.

Kis európai nőtörténelem

A nők és férfiak egyenjogúsítása felé tartó történelmi folyamat rengeteget köszönhet a kereszténységnek. De nem eleget.

Gyarmati Fanni és Radnóti Miklós

Egy kor margójára – Gyarmati Fanni naplóiról (1935–1946)

Radnóti özvegyének, Gyarmati Fanninak két súlyos kötetben ránk hagyott naplóját nemcsak a kutatóknak és a lelkes irodalmi közönségnek kellene olvasnia, hanem talán mindenkinek, de elsősorban a fiataloknak.

dohányzó fiatal nő

Kettős mérce: dohányzás és marihuána

A dohányzásnak egyre rosszabb a „PR”-ja, ahogy ezt mondani szokás, a marihuánának viszont meglepő módon egyre jobb. Az Egyesült Államokban 2011 volt az első év, amikor több fiatalkorú szívott marihuánát, mint amennyi dohányzott.

szemüveg és laptop az asztalon

Segítség, segítenek!

Elszigetel, érzéketlenné tesz, növeli az agressziót: sokan vádolják azzal az internetet, hogy a sok lehetőség mellet sokféle torzuláshoz is vezet. A médiapesszimisták az interaktív felhasználókat veszélyes hordának tartják, akik anonimitásuk miatt bárkinek kárára lehetnek.

Twickel-Zichy Mária Terézia

Lezárult a Jószolgálat-díj jelölési időszaka

Lezárult a jelölési időszak a Twickel-Zichy Mária Terézia emlékére alapított Jószolgálat-díjra. Összesen több mint 500 jelölés érkezett.

Szent Ferenc Kórház homlokzata

Megújul a Szent Ferenc Kórház

A Szent Ferenc Kórház évek óta sok jószolgálati kezdeményezés főszereplője. Sokféle fejlesztés zajlik a kórház épületén, azon belül és kívül is.

Ezek a pillanatok és érzések kitörölhetetlenek

Interjú Molnár-Bánffy Katával, a Képmás magazin ügyvezetőjével és Zagyva Richárddal, a Katolikus Karitász munkatársával a Jószolgálat-díjról.

Jószolgálat-díj azoknak, akik egész évben segítenek

A Jószolgálat-díjra bárki jelölhet bárkit, az alábbi kategóriákban: családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka (egyéni és intézményi kategóriában egyaránt).

Hirdetés