Krúdy Tamás | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Krúdy Tamás

szupernő

Modern bálványimádók: transzhumanisták, techmániások, futurológusok

„Szeretném a homokórát megállítani”, énekelte egykor Záray Márta, amivel azt az örök emberi vágyat fejezte ki, hogy de jó lenne a múló időnek valahogyan gátat szabni. Ám az időt visszafordítani nem lehet. Vagy mégis?

dohányzó fiatal nő

Kettős mérce: dohányzás és marihuána

A dohányzásnak egyre rosszabb a „PR”-ja, ahogy ezt mondani szokás, a marihuánának viszont meglepő módon egyre jobb. Az Egyesült Államokban 2011 volt az első év, amikor több fiatalkorú szívott marihuánát, mint amennyi dohányzott.

Család a parkban, padon

Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely

Sokat hallunk manapság „családon belüli erőszakról”, de arról keveset, hogy a különböző típusú együttélésekben mennyire vannak a gyerekek a bántalmazás veszélyének kitéve. A „családon belüli erőszak” kifejezés ugyanakkor azt sugallja, mintha ez a probléma főként az ún. hagyományos, házasságra épülő családokban jelenne meg.

szomorkodó fiú

A felizgatott agy „bosszúja” – A pornó fogságában

Az ember szexualitása teljesen egyedi az élővilágban, a legérzékenyebb nemi szerve ugyanis az agya. Ez fantasztikus gyönyörűség megélésére teszi képessé, de saját agya ellene is fordulhat, ha nem jól bánik vele.

Házaspár

Tévhitek a házasságról 1. – Mindent szabad, de nem minden használ

A családdal és házassággal kapcsolatban rendkívül sok téves elképzelés él a köztudatban.

Az Amazon belülről

Az Amazon belülről

A 85-90 órás munkahetek átlagosak, éjfél után simán jönnek még e-mailek, amelyeket, ha nem reagálnak rá azonnal, számonkérő sms-ek és telefonhívások követnek.

A placebo ereje

A placebo ereje

Hogy mit gondolunk magunkról, az alapvetően meghatározza a teljesítményünket, a társas kapcsolatainkat és az egészségünket is. De hogyan tudjuk a leghatékonyabban kihasználni a placebo-hatást?

A férfi, aki sokat tudott – A Don Matteo ötletgazdájáról

A férfi, aki sokat tudott – A Don Matteo ötletgazdájáról

„Amikor valaki felhagy a hittel Istenben, akkor nem semmiben fog hinni, hanem bármiben.” – így szól az egyik nagyhatású mondata.