Saját vegeta | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Saját vegeta

Vegeta házilag?
2015.07.25.
Hirdetés

Úgy döntöttem, vegetát is csinálok otthon, mert a boltban kaphatók közül több termék olyan adalékanyagokat tartalmaz, amelyeket nem látok szívesen a levesemben.

Házi vegeta

Hozzávalók: 3 sárgarépa, 1 zeller, 2 fehérrépa, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika (pritamin, kápia vagy tölteni való), olaj, só, bors

A zöldségeket tisztítás és darabolás után kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk (kb. 10-15 dkg kell bele), borsozzuk! Daráljuk le az elkészült zöldségeket, majd sütőpapírral bélelt tepsin szárítsuk ki 1-2 nap alatt! Ha süt a nap, és van rá lehetőségünk, tegyük ki a szabad ég alá! Porállagú lesz, levesekbe, főzelékekbe, mártásokba, vagy párolt rizshez használhatjuk!

Konyha rovatunkból ajánljuk még