Napfény az üvegben | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Napfény az üvegben

Napfény az üvegben

2015.03.16.
Hirdetés

A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket?

Rózsaszín retekbefőtt

Hozzávalók:

  • 5-6 csokor piros vajretek
  • 1 ek. méz
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl almaecet

A retket alaposan mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd szeljük ketté. Tegyük őket egy lábosba és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi bőven ellepi, adjuk hozzá az almaecetet, a mézet és a sót is. Negyed óra alatt pároljuk puhára! Hagyjuk a lábosban kihűlni, majd szedjük befőttes üvegekbe, és locsoljuk meg a levével.

Hófehér kókuszlekvár

Ez valami nagyon különleges dolog, kicsit időigényes, de érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 2 fej kókuszdió
  • 1 vaníliarúd
  • 15 dkg nádcukor

A kókuszdiók egyik lyukát (három van a fenekén) fúrjuk ki, és eresszük ki belőlük a levét egy pohárba, majd óvatosan törjük fel a diókat! Szedjük ki a gyümölcshúst, távolítsunk el róla minden barna részt, csak a szép fehér hús maradjon, amit robotgéppel „reszeljünk le!” Tegyük egy lábosba a kókuszreszeléket, a kifolyatott levét, a vaníliarúd kikapart magjait és a cukrot! Főzzük 35-40 percen keresztül, majd botmixerrel pürésítsük! Forrón szedjük üvegekbe, dunsztoljuk!

Harsány zöld snidlinges-petrezselymes olaj

Kezdjük el feltölteni a vitaminkészleteinket!

Hozzávalók:

  • egy nagy csokor snidling
  • egy nagy csokor petrezselyem
  • jó minőségű olaj
  • szemes bors

A zöldfűszereket mossuk meg, tegyük egy jól zárható (csatos) üvegbe, és öntsük fel szobahőmérsékletű olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd zárjuk le. Meleg, világos helyen tároljuk kb. 2 héten át, közben néha rázogassuk meg! Majd szűrjük le, a finom, ízes olajat pedig töltsük vissza az üvegbe, és sötét, hűvös helyen tároljuk!

Konyha rovatunkból ajánljuk még

  • Sonka újratöltve

    A nagyböjti húsmentes időszak után a húsvéti ünnepi asztal legnépszerűbb étke a...
  • Csíradömping

    A szabadföldi zöldségekre még várni kell, viszont csírákat bármikor hajtathatunk vagy vehetünk...
  • 5. Jóféle pácz

    Jóféle pácz, gasztroajándék
    Ki tudna ellenállni egy olyan receptnek, amelynek ilyen jól csengő neve van:...