Egyszerűen finom – szakácskönyv dédszüleink receptjeivel | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Egyszerűen finom – szakácskönyv dédszüleink receptjeivel

2017.01.30.
Hirdetés

Dédszüleink konyhaművészetéhez nyúlt vissza, és a recepteket saját ötletekkel bővítette dr. Benda Judit, aki egyszerre gyógyszerész, táplálkozástudományi szakember, egészség-tanácsadó, újságíró és négygyermekes anya.

Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha című könyvének bemutatója kapcsán elmondta: célja az emberek visszaterelése az egészséges táplálkozás felé, amitől a tartósítószerek, feldolgozási módok és néhány divatba jött új termék tömeges fogyasztása miatt elszakadtak. Valamikor természetes alapanyagokból – például almából, káposztából, répából, búzából – készített ételeket ettünk, amit a családok nagy része maga termelt meg. A hagyományos magyar konyha gazdag az ilyen élelmiszerekből készült ételekben, de a világ más részeiről is lehet gyűjteni hasonló recepteket. A szerző például Németországban töltött évei során is számos ilyet talált. A helyi alapanyagokból készült ételek nemcsak finomak, hanem egészségesek is.

A fotókkal illusztrált receptek a hagyományos magyar konyha ételeit idézik fel kicsit átalakítva, kiegészítve a nagyvilág hagyományos ételeivel. A könyv újrahasznosított papírból készült, a Kétezeregy Kiadó gondozásában jelent meg. 

Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha

Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha

Konyha rovatunkból ajánljuk még

  • Sonka újratöltve

    A nagyböjti húsmentes időszak után a húsvéti ünnepi asztal legnépszerűbb étke a...
  • Csíradömping

    A szabadföldi zöldségekre még várni kell, viszont csírákat bármikor hajtathatunk vagy vehetünk...
  • 24. "Csináld magad" süti

    "Csináld magad" süti
    Azoknak, akik szeretnek sütni és receptet cserélni, „csináld magad” süteménnyel kedveskedhetünk. Ezzel...
  • 23. Málnahalmocskák

    Málnahalmocskák
    A „málnahalmocskák” már nevükben is enni valók! Szerencsére a recept sem okoz...