23. Málnahalmocskák | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

23. Málnahalmocskák

2016.12.23.

A „málnahalmocskák” már nevükben is enni valók! Szerencsére a recept sem okoz csalódást, csupán négy hozzávaló és pár perc munka kell hozzá, a többit a sütő elvégzi. A végeredmény pedig olyan finom és mutatós, hogy ajándéknak is beillik.

A régi recept nyomán „250 g cukrot két tojással habosra keverünk, adunk hozzá két kanál befőtt málnát és 250 g lisztet. Vajjal kikent tepsire apró halmocskákat rakunk belőle és mérsékelt melegnél megsütjük.” Ennyi. 

Mai ötlet: a tésztához tettem két kanál málnalekvárt, a cukorból viszont levettem 50 grammot, így a végeredmény tényleg olyan, mintha egy halom málnába harapnánk. Ha nincs málnabefőttünk, megteszi a fagyasztott málna is. Mivel a recept elég egyszerű, bátran kísérletezhetünk vele, fűszerezhetjük (a vanília vagy a fahéj nagyon illik hozzá), megszórhatjuk tálaláskor pirított mandulával.

 

Ajánlott cikkek

  • 16. Boros csík

    Boros csík sütemény
    Azok, akik szeretik az édességet és a ropogtatnivalókat, örülni fognak a „boros...
  • 24. "Csináld magad" süti

    "Csináld magad" süti
    Azoknak, akik szeretnek sütni és receptet cserélni, „csináld magad” süteménnyel kedveskedhetünk. Ezzel...
  • 22. Dalauzi

    Dalauzi
    Dalauzi – erdélyi örmény csemege. Ezen a címen találtam rá egy 1900-as...
  • 21. Marcipán

    Marcipán
    Egy édesség, ami ott volt Mátyás király lakodalmán, később az erdélyi fejedelmi...