Konyha | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Konyha

Sonka újratöltve

A nagyböjti húsmentes időszak után a húsvéti ünnepi asztal legnépszerűbb étke a sonka. Jó önmagában, foszlós kaláccsal, friss retekkel, de még a maradékból is finom vendégváró falatokat készíthetünk.

Csíradömping

A szabadföldi zöldségekre még várni kell, viszont csírákat bármikor hajtathatunk vagy vehetünk. Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekhez ezeket a friss hajtásokat használhatjuk.

Egyszerűen finom – A teljes értékű konyha

Egyszerűen finom – szakácskönyv dédszüleink receptjeivel

Dédszüleink konyhaművészetéhez nyúlt vissza, és a recepteket saját ötletekkel bővítette dr. Benda Judit, aki egyszerre gyógyszerész, táplálkozástudományi szakember, egészség-tanácsadó, újságíró és négygyermekes anya.

"Csináld magad" süti

24. "Csináld magad" süti

Azoknak, akik szeretnek sütni és receptet cserélni, „csináld magad” süteménnyel kedveskedhetünk. Ezzel persze egy kicsit magunkat is megajándékozzuk, hiszen kevesebb időt kell a konyhában töltenünk...

Málnahalmocskák

23. Málnahalmocskák

A „málnahalmocskák” már nevükben is enni valók! Szerencsére a recept sem okoz csalódást, csupán négy hozzávaló és pár perc munka kell hozzá, a többit a sütő elvégzi. A végeredmény pedig olyan finom és mutatós, hogy ajándéknak is beillik.

Marcipán

21. Marcipán

Egy édesség, ami ott volt Mátyás király lakodalmán, később az erdélyi fejedelmi udvarban, majd a nemesek ünnepi asztalain. Egy édesség, amelyre már Zrínyi Miklósék szakácsa is gondot fordított, és amit mi is elkészíthetünk 21. századi konyhánkban. Készítsünk házilag marcipánt!

Szárított zöldségkeverék

20. Szárított zöldségkeverék

Már csak pár nap van karácsonyig, de szeretnénk valami igazán házias, saját készítésű ajándékkal kedveskedni? Ilyenkor a legjobb megoldás az otthon ízét adni!

Fahajas tészta

19. Fahajas tészta

Keleties ízvilágú édességet is készíthetünk régi recept alapján, ráadásul nagy tapasztalat sem kell hozzá. Egy 1909-ben lejegyzett recept útmutatását követve csak összekeverjük a hozzávalókat, és megsütjük…