Kölnei Lívia | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Kölnei Lívia

Csemer Boglárka Boggie

Csemer Boglárka: „Sok mesei elem van az életemben”

Boggie, vagyis Csemer Boglárka sokunk kedves énekesnője. Már akkor megszerettük, amikor a „Parfüm” című dal meglepő klipjében az arcát átalakította egy képszerkesztő program. Később az Eurovíziós Dalfesztivál sokmilliós közönségének énekelt a háborúk hiábavalóságáról. Karakteres egyénisége nem engedi, hogy kategóriákba erőltessük a zenéjét, elég, ha csak átadjuk magunkat a Boggie-varázsnak.

Nő biciklizik a mezőn

Miért érdemes élni 50 után?

Nem árt számot vetnem azzal, miért éri meg 50 után is „életben maradni”, azaz minek is örülhetek még, hiszen egy ötvenéves ember ma még középkorú.

A szeretet arcai - Faces of Love c. dokumentumfilm plakátja

A szeretet arcai – A pokolból ki emel fel?

Manilába utazott három fiatalember, a ShoeShine csapatának három tagja, hogy filmet forgassanak az ACAY misszió munkájáról. A szeretet arcai (Faces of Love) című dokumentumfilm kiváló lett.

Csuja Imre

Csuja Imre címlapfotózása

Csuja Imre nemcsak kiváló színész, szórakoztató ember, hanem nagy szívű, segítő szándékú adakozó is. Ezért választottuk őt a Képmás magazin májusi "arcának". Fotózásáról Páczai Tamás tudósítja az érdeklődőket.

Végzős egyetemista nők Dublinban, 1930 k.

Kis európai nőtörténelem

A nők és férfiak egyenjogúsítása felé tartó történelmi folyamat rengeteget köszönhet a kereszténységnek. De nem eleget.

Peru – Lélekmentés az őserdőben

A tanító nénik egy kicsit tudnak írni – lélekmentés az őserdőben

A perui Oventeni 160 kilométerre van az utolsó olyan várostól, ameddig még elvezet valamiféle aszfaltos út, és ahol még van áram. Indián törzsek élnek itt, akiknek egy különös, fehér bőrű, szakállas „gringó” a papja: a magyar Finta Lajos.

kereszt hajnali fényben

Miért hiszem el a feltámadást?

Ismerőseim többségének fogalma sincs arról, mit ünneplünk húsvétkor. A legtöbben jól akarják érezni magukat, kilépni kicsit a hétköznapok rohanásából, mindegy, minek az ürügyén. Pedig a valódi ünnep: szívet-lelket felemelő élmény. Az pedig nem érdemelhető ki anélkül, hogy el ne gondolkodnánk az ünnep valódi tartalmán.

A bánat könyve - borító

Okozhat-e örömöt „A bánat könyve”?

Naregi Szent Gergely, az örmények misztikus szentje 1003-ban megjelent imakönyvében körképet rajzol a világ legfőbb bajáról, arról, hogy Istentől elszakadtak az emberek, és megpróbálja hozzá visszavezetni őket – így foglalja össze Szám László, a kötet szövegének fordítója e könyv lényegét.

Hirdetés