Kölnei Lívia | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Kölnei Lívia

Kölnei Lívia

Hűvösvölgyi Ildikó

Hűvösvölgyi Ildikó: „Nem egymás ellen kell élnünk, hanem egymás mellett”

Hűvösvölgyi Ildikó az 1970-es évek második felében hódította meg a filmnézők és színházlátogatók szívét, és ma is ugyanolyan derű, életigenlés és szépség árad a lényéből. Mi a titka? És ha elárulja, vajon mi eltanulhatjuk-e tőle?

Dr. Velkey György a Képmás-esten

Pénz és egészség – Mennyit ér és mennyibe kerül az egészség?

Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese tartott előadást a magyarországi egészségügy égető kérdéseiről, helyzetéről, kilátásairól a „Pénzből érték” című Képmás-est sorozat keretében.

Pál Feri atya a Képmás-esten

Pénzről és családról – Pál Feri atyával

Decemberi Képmás-estünk meghívott előadója Pál Feri atya, mentálhigiénés tanácsadó volt, akit arra kértünk, ossza meg tapasztalatait és tanácsait „pénz és család” témakörben a közönséggel.

Testről és lélekről c. filmből

Álmodhatjuk egyszerre ugyanazt az álmot? – Testről és Lélekről

Suhogó fenyves, csobogó patak, szarvasok bundájára szitáló hópelyhek, ember nélküli tökéletes harmónia – szemben a vágóhíd rideg, fehér csempéivel, a gépek fülsértő csattogásával, a szarvasmarhák szemébe szorult rémülettel, a lefolyóba ömlő vérrel.

Mirjam nővér manilai gyerekekkel

Misszió itthon és Manilában

Fiatalok, lendületesek, optimisták és elkötelezettek. Hiszik, hogy munkájuk nyomán – egy kicsit legalább – jobb lesz a világ. Most éppen Manilába készülnek, hogy filmet forgassanak nehéz sorsú fiatalokról és az őket segítő szerzetesnővérekről. Ők a ShoeShine.

Pál Feri atya a Képmás-esten

Pénzről és családról – Pál Feri atyával

Decemberi Képmás-estünkön Pál Feri atya osztotta meg tapasztalatait „pénz és család” témakörben a közönséggel.

Labancz Zsolt piarista rendfőnök, 2016.

Bele lehet „szentülni” a pedagógushivatásba

Mennyire jézusi életforma a tanító piarista szerzeteseké! Jézus közösségben élt a tanítványaival, akik később tanítókká lettek maguk is, ugyanakkor mindig nyitottan fogadta a gyermekeket, és azt akarta, hogy a tanítványai is így tegyenek. Labancz Zsolttal, a Piarista Rend magyarországi tartományfőnökével beszélgettem jubileumokról és feladatokról.

Nincs kegyelem c. film részlete

„Nincs kegyelem”, avagy mire jó egy film a salgótarjáni sortűzről?

Ha már unod a sok múltba néző, 20. századi traumákat feldolgozó filmet, tartsd szem előtt: még mindig keveset tudsz a közelmúltról! A „Nincs kegyelem” című film az ’56 utáni megtorlás fontos és tipikus epizódjainak, a tömegbe lövéseknek állít emléket dokumentarista és játékfilmes eszközökkel. Szükségünk van az ilyen alkotásokra.

Hirdetés