Kölnei Lívia | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Kölnei Lívia

Apa és fia a réten sárkányt eregetnek

Apu árnyékban és fényben

Él bennem egy ideálkép az igazi apáról: megbízható, szilárd jellemű, jóságos és igazságos, szigorú, de együttérző is. Gyermekei nevelésében ugyanúgy részt vállal, mint az anya.

Flautett Fuvolakvartett: Kovács Kinga, Gedai Eszter, Ernyei-Balogh Júlia, Réman Zsófia

A Primadonna, a Kaméleon, az Egyensúly és a Fül – Vendégségben a Flautett Fuvolakvartettnél

Négy fiatal lány áll félkörben a szobában, fuvoláikon meg-megcsillan a lámpa fénye. Bach korálfeldolgozásának dallama betölti a budapesti családi ház helyiségeit, kiszűrődik a kertbe is. A Flautett Fuvolakvartett tagjai nyári és őszi koncertjeikre készülnek.

Ivády Nóra: Megalkuvók c. regényének borítója

Forradalmi élmény – Ivády Nóra „Megalkuvók” című 1956-os regénye

Kevés kvalitásos szépirodalmi mű mesél az 1956-os magyar forradalomról. Most egy olyan kiváló regény jelent meg, amely középiskolásoktól a szépkorúakig mindenki számára hitelesen és átélhetően idézi fel a sorsfordító napok hangulatát és történéseit.

77 magyar népi játék borítója

77 magyar népi játék gyerekeknek

Milyen jó dolog ma gyereknek lenni, hogy ilyen csodaszép könyvekből tanulhatnak játszani! – sóhajtott egyik ismerősöm, aki kézbe vette Beke Mari „77 magyar népi játék” című gyönyörű képes albumát.

Niamessnyné Manaszy Margit arcképe

Asszonyok a hátországban

Sodró lendületű, szinte letehetetlen könyv a „Villámlik messziről” című naplóregény. Írója egy nemesasszony, Niamessnyné Manaszy Margit, aki az első világháború rettenetes következményeit próbálta orvosolni, miközben akaratlanul is a hátország hősévé vált. A napló minden sora vádirat az életellenes társadalmi folyamatok elindítóival és ébren tartóival szemben.

Kontsek Ildikó igazgató az esztergomi Keresztény Múzeum népi vallásosság-gyűjteményét bemutató kiállításán.

„Ezt eredetiben is látnom kell!”

Mindig lenyűgöz, ha belépek az esztergomi Keresztény Múzeum állandó kiállításának festményei közé, vagy ha megállok a hatalmas fali kárpitokkal díszített teremben. Itt látható az ország egyik leggazdagabb képzőművészeti és iparművészeti gyűjteménye. Kontsek Ildikóval beszélgettem, aki nem csupán igazgatója, hanem képviselője is a Múzeum értékeinek, szellemiségének.

Csemer Boglárka Boggie

Csemer Boglárka: „Sok mesei elem van az életemben”

Boggie, vagyis Csemer Boglárka sokunk kedves énekesnője. Már akkor megszerettük, amikor a „Parfüm” című dal meglepő klipjében az arcát átalakította egy képszerkesztő program. Később az Eurovíziós Dalfesztivál sokmilliós közönségének énekelt a háborúk hiábavalóságáról. Karakteres egyénisége nem engedi, hogy kategóriákba erőltessük a zenéjét, elég, ha csak átadjuk magunkat a Boggie-varázsnak.

Nő biciklizik a mezőn

Miért érdemes élni 50 után?

Nem árt számot vetnem azzal, miért éri meg 50 után is „életben maradni”, azaz minek is örülhetek még, hiszen egy ötvenéves ember ma még középkorú.

A szeretet arcai - Faces of Love c. dokumentumfilm plakátja

A szeretet arcai – A pokolból ki emel fel?

Manilába utazott három fiatalember, a ShoeShine csapatának három tagja, hogy filmet forgassanak az ACAY misszió munkájáról. A szeretet arcai (Faces of Love) című dokumentumfilm kiváló lett.