kamaszok | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

kamaszok

malacperselybe pénzt gyűjt

Hármas kötés 10. – A pénzkérdés és a kamaszok

Csak az a fránya pénz ne lenne! Mert az azért erősen korlátozza az elképzeléseket. Hogyan lehet gyerekeinknek megtanítani, hogy jól bánjanak a pénzzel?

diákszerelem

Hármas kötés 9. – A párom és én

Kamaszszerelmek. A szülő bátorítsa vagy intse óvatosságra gyermekét? Vagy inkább ne zavarja meg aggodalmaival a serdülő érzelmi életét?

Hogyan előzzük meg az iskolai bántalmazást?

Hogyan előzzük meg az iskolai bántalmazást?

A kamaszokat érő kortárs zaklatással kapcsolatos prevenciót óvodáskorban kell elkezdeni, létezik is egy megelőző program, amelyet már hazánkban is kipróbálnak. Ennek részleteiről írunk most bővebben.

szelfit készítő nő

Tükör által homályosan – Testképünk változásai

Gyakran látom a közösségi oldalon ismerősünk tizenéves lányának háromnaponta cserélődő profilképeit. A fiatalok számára mintha egyre fontosabb lenne a trendi, fogalmaik szerint vonzó külső, amelyet, ha máshol nem, legalább a virtuális világban meg kell szerezni. Mintha a képernyőn egy másik lány élné világát. De melyik az igazi?

Lány tükörrel

Hármas kötés 6. – Ki is vagyok én?

Az önértékelés pozitív vagy negatív jellegét elsősorban a szülői nevelés határozza meg. A pozitív énképet a szülői elfogadás, bátorítás segíti, a negatív önértékelést pedig a túlzottan kritikus hozzáállás okozhatja.

Tinédzser

VÁLASZ-UTAK 2. – Gyerek vagy felnőtt? (Rádióműsor)

A Kossuth Rádió VÁLASZ-UTAK című műsorában kamaszok beszélgettek saját problémáikról, életérzésükről - a Hármas kötés 2., 2016. októberi témájának inspirációjára: Gyerek vagy felnőtt?

Iskolás lány

VÁLASZ-UTAK 3. – Iskolai bántás, zaklatás (rádióműsor)

A Kossuth Rádió VÁLASZ-UTAK című műsorában kamaszok beszélgettek saját problémáikról, életérzésükről - a Hármas kötés 3., 2016. novemberi témájának inspirációjára: Iskolai zaklatás, bántás - bullying.

Fiatal lány alszik egy fatörzsön

VÁLASZ-UTAK 4. – Lusta vagy csak kamasz? (Rádióműsor)

A Kossuth Rádió VÁLASZ-UTAK című műsorában kamaszok beszélgettek saját problémáikról, életérzésükről - a Hármas kötés 5., 2016. decemberi témájának inspirációjára: Lusta vagy csak kamasz?

Nagy kamasz karosszékben mereng, kedvetlen, lustul.

Hármas kötés 4. – Lusta vagy csak kamasz?

A gyerekünk csak fekszik az ágyon, és bámulja a plafont. Mindennek ímmel-ámmal fog neki, nem jár el még a barátaival sem, csak csetel velük. Abbahagyta a sportot is. Egyszerűen csak lusta? Vagy depressziós? Vagy minden kamasz ilyen?