Tormamártás: egy régi klasszikus

Főtt húsokhoz, sült csülökhöz kiváló kiegészítő ez az egyszerű mártás.

torma mártás
Tormamártás – Forrás: Freepik

Hozzávalók:

6 ek. reszelt torma

3 ek. liszt

6 dl tej

cukor

A tormát összekeverjük 2 dl tejjel, 5 percig fedő alatt pároljuk. A lisztet kevés tejjel simára habarjuk, és állandó keverés mellett a tormára öntjük. Végül felengedjük a maradék tejjel, összeforraljuk, és cukorral ízesítjük. Langyosan tálaljuk.

A torma a természet antibiotikuma.

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti