Hívogató alagút és ragyogó fény – a halálközeli élményekről
Halálközeli élményekkel csak az utóbbi néhány évtizedben kezdtek tudományos szinten foglalkozni. 2002-ben a BBC közreadott egy dokumentumfilmet „The day I died” (A nap, mikor...
Gergely-Baka Ildikó
Miklósa Erika: „Fontos, hogy kitartóak legyünk a választásainkban”
„Miklósa Erika a világ közepén, a New York-i Metropolitanban énekel” – a lapok ilyeneket írtak róla, ő pedig – bár szerette a nagyvárosi közeget...
Molnár-Bánffy Kata
Hét ok, amiért érdemes bajlódni a veteményeskerttel
Ellátórendszereknek kiszolgáltatott, városi vagy városi jellegű életet élünk, reggel munkahelyre megyünk, este haza – a zöldséget és a gyümölcsöt a szupermarketekben, jobb esetben piacokon...
Németh Zsófia és Szőnyi Lídia pszichológusok
Az ember, akit Ovénak hívnak – a filmről pszichológusszemmel
Vannak napok, amikor az ember semmit sem akar, csak aludni, nem gondolkodni, másik bőrbe bújni, 24 órára elérhetetlennek lenni teljes nyugalomban, idegesítő kütyük és...
Szabó Emese
Indul a befőzés – tartósítószer nélkül!
Elérkezett a befőzési szezon, készülhetnek a lekvárok, dzsemek, befőttek és szörpök. Ezeket tartósítószer nélkül is el lehet készíteni.
Balkuné Szűcs Emese
Hogyan tervezzük a családi nyaralást?
Létezik mindenki számára feltöltődést, kikapcsolódást vagy éppen kalandot ígérő családi nyaralás? Miképpen tervezhetjük, szervezhetjük és valósíthatjuk meg közösen a nyári vakáció legjobban várt eseményét?
Gábos Katalin
Petrik Andrea: „Nem kell mindenbe belehalni”
Petrik Andrea 13 éves volt, amikor rátalált az „álmára”, és alig 15 éves, amikor elindult, hogy megvalósítsa. Szerbiából érkezett Magyarországra, a szentesi Horváth Mihály...
Dr. Aczél Petra
Céklány - Az vagy, amit megeszel?
Elképesztő hangja volt. Fel kellett kapnom a fejem rá: egyszerre volt reszelős, koppanós, valahogyan ijesztően kemény. A fiatal nő az egyetemi büfében ült mellettem...
Száraz Borbála
Három saláta recept csírával, amely csirke és hal mellé is jó választás
A szabadföldi zöldségekre még várni kell, viszont csírákat bármikor hajtathatunk vagy vehetünk. Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyekhez ezeket a friss hajtásokat használhatjuk.
Szőnyi Lídia
Egy szabad perced sincs? És mi lesz a hobbikkal?
Sokan csak legyintek, amikor meghallják a szabadidő vagy a hobbi kifejezést. Ők azok, akik úgy érzik, túlontúl elfoglaltak ahhoz, hogy a kedvteléseiknek hódoljanak, és...
Szám Kati
Nádszálkisasszony a Moszkván – Szalóki Ági
A feltúrt, zajos Széll Kálmán tér labirintusában csalinkázunk. Vajon a porral dúsított 35 fokos melegben kordonok közt botorkáló járókelők közül hánynak jutnának eszébe ezek...
Szőnyi Lídia
A test beszél, mi „olvashatjuk”: amit a testbeszédről tudni érdemes
A kommunikáció átszövi napjainkat, de csak a legritkább esetben adódnak olyan helyzetek, amikor a külvilágot kizárva, csak a másikra figyelve, egymásra hangolódva beszélgethetünk. Sokféle...