Diploma nélkül a munkaerőpiacon – tények és tendenciák
Míg itthon a fiatal generációk számára fontos a diploma, mértékadónak tekintik, addig elismert nyugat-európai cégek viszont nem kérik feltétlenül, mert egyéb képességekben bíznak.
Szám Kati
Kerülőút egy „slow” misére
Tegnapi vendégeink a reggelit kényelmesen elnyújtó beszélgetés után hazaindultak, mi pedig épp kezdjük a nappalit szerkesztőséggé alakítani, amikor megkondul a vászolyi harang. Bevillan, hogy...
Páczai Tamás
Szédítő bérceken - a Zemplén az ország "adrenalin csakrája"
Amikor a Bodrogon lágyan ringatózó stégen kortyoltunk egy pohár Kikelet hárslevelűt – amiért útközben ugrottunk be Tarcalra –, még nem gondoltam, hogy kalandos hétvégénken nem a tokaji bortól...
Szabó Emese
Mi az igazság, mikor „mérgez” a fagyasztott zöldség?
Múlt hét óta mindenki retteg a fagyasztott zöldségektől, illetve a bennük lévő lisztéria baktérium okozta liszteriózistól. Pedig úgy tűnik, hogy a fő gond nem...
Balkuné Szűcs Emese
Negyvenhárom évesen milyen az ember? - Egy érettségi találkozó margójára
Jól emlékszem arra a napra. A szüleim készülődtek. Anyám fodrászhoz és kozmetikushoz ment előző este, és vett egy ruhát is az alkalomra. Aznap apám...
Fábián Tibor
Ausztrália álomidőben
Házon belül az emberek a tradícióik szerint viselkednek, de a nagyobb közösségben alkalmazkodnak egymáshoz – mondja Kormányos Csilla Ildikó festő, író az ausztrál kontinens...
Dr. Aczél Petra
Nyaraljunk virtuálisan?
Aczél Petra kommunikációkutató virtuális nyaralásról és képzeletről, hőségről és más nyári kérdésekről.
Fábián Tibor
Nyári fényképek: régi idők nyaralása
Ötévesforma kisfiú fekszik a tengerparti homokon. Vele egyidős társak tucatjai veszik körül. Délelőtt van. A fiúcska feltekint a part felett emelkedő sétányra. Abban a...
Páczai Tamás
Negatív hullámok, avagy megbetegíthet-e az elektroszmog?
Az 53 éves Máté Erikát a Milánóhoz közeli vigevanói otthonában fényképezte Claudia Gori fotóriporter. Az Olaszországban élő magyar hölgy a látszat ellenére nem méhész...
Balkuné Szűcs Emese
Megváltoztunk! Mi lesz velünk?
Zsófi mostanában egyre többet gondol arra, vajon nem tévedett-e Péterrel kapcsolatban. „Ha jobban megnézem, mégsem annyira sármos, és egyáltalán nem kisportolt. Talán Évinek volt...
Boross Nóra
Őszi ízek
Az ősz első hónapja tulajdonképpen a nyár levezető időszaka. Még tombol bennünk az energia, amit a napfény töltött belénk, még kerül friss gyümölcs az...
Lothringer Éva
Élményvitamin – Így őrizd meg a nyári emlékeket!
Nyakunkon a szeptember, az óvoda- és iskolakezdés ezer teendője, és mivel a felnőtt világban is nyáron illik vakációzni, saját jogon is lehet az az...
Bogos Zsuzsanna
Miskulancziák és más régi receptek hőség ellen
A nyári meleget enyhítő könnyed ételekről, a citrusokról és a különféle salátákról azt hihetnénk, az újkor vívmányai. Egykori szakácskönyveinkből azonban kiderül, már jóval az...
Páczai Tamás
Nyeregben vagy, de óvatosan!
Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a kerékpárosok száma Budapesten. Vajon elég volt pár év arra, hogy megtanuljunk biztonságosan közlekedni a gépjárművekkel, gyalogosokkal zsúfolt utakon...
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...
Ezért fontos a mozgás inzulinrezisztencia esetén
Boross Nóra
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket...
Zalka Katalin
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...