Hívogató alagút és ragyogó fény – a halálközeli élményekről
Halálközeli élményekkel csak az utóbbi néhány évtizedben kezdtek tudományos szinten foglalkozni. 2002-ben a BBC közreadott egy dokumentumfilmet „The day I died” (A nap, mikor...
Gergely-Baka Ildikó
Miklósa Erika: „Fontos, hogy kitartóak legyünk a választásainkban”
„Miklósa Erika a világ közepén, a New York-i Metropolitanban énekel” – a lapok ilyeneket írtak róla, ő pedig – bár szerette a nagyvárosi közeget...
Molnár-Bánffy Kata
Hét ok, amiért érdemes bajlódni a veteményeskerttel
Ellátórendszereknek kiszolgáltatott, városi vagy városi jellegű életet élünk, reggel munkahelyre megyünk, este haza – a zöldséget és a gyümölcsöt a szupermarketekben, jobb esetben piacokon...
Németh Zsófia és Szőnyi Lídia pszichológusok
Az ember, akit Ovénak hívnak – a filmről pszichológusszemmel
Vannak napok, amikor az ember semmit sem akar, csak aludni, nem gondolkodni, másik bőrbe bújni, 24 órára elérhetetlennek lenni teljes nyugalomban, idegesítő kütyük és...
Szabó Emese
Indul a befőzés – tartósítószer nélkül!
Elérkezett a befőzési szezon, készülhetnek a lekvárok, dzsemek, befőttek és szörpök. Ezeket tartósítószer nélkül is el lehet készíteni.
Balkuné Szűcs Emese
Hogyan tervezzük a családi nyaralást?
Létezik mindenki számára feltöltődést, kikapcsolódást vagy éppen kalandot ígérő családi nyaralás? Miképpen tervezhetjük, szervezhetjük és valósíthatjuk meg közösen a nyári vakáció legjobban várt eseményét?
Gyombolai Zsolt
„Már megfulladtam ebben a kapcsolatban!” - A közelség és a távolság lélektana
Talán ismerősen csengenek a következő mondatok: „már megfulladtam ebben a kapcsolatban”, vagy „úgy tűnik, hogy a barátai fontosabbak, mint én”. Az, hogy mennyire tartjuk...
Boross Nóra
Medvehagyma pesto és tormahab: csupa íz, csupa vitamin
Két recept medvehagyma és torma felhasználásával, ami percek alatt elkészíthető, és a húsvéti sonka különleges ízesítője lehet.
Martos Tamás
Így állíthatjuk meg a pillanatot, hogy egyensúlyba kerüljön a lelkünk
Az emberi személyiség kutatói gyakran tesznek különbséget elménk kétfajta működésmódja között. Amikor az aktív, cselekvő énünk jut szóhoz, akkor belemerülünk a tevékenységbe, átéljük az...
Póta Réka
Született szinglik - Szabadság vagy csapda?
A harmincadik születésnapomat belevaló szingliként Rio de Janeiróba szerveztem. A kemény munka és a magánéleti viszontagságok után, gondoltam, ennyi jár nekem. Persze nem volt...
Martos Tamás
Tippek, hogyan lehet könnyebb a választás a bőség zavarában
Mai világunk egyik legfőbb ígérete, hogy megsokszorozza a lehetőségeinket. Akármerre fordulunk, újabb és újabb választási lehetőségek tömegével találkozunk. Pártok, mosóporok, tévéműsorok, honlapok, alapítványok, utazási...
Szőnyi Lídia
Szembenézés a múlttal, a megbocsátás útján
Életünk során számos olyan helyzettel találkozunk, amikor megsértik az önérzetünket, megbántják az érzéseinket, összetörnek bennünket. A párkapcsolatban, a szülő-gyermek kapcsolatban, a barátságban, de még...
Bognár Mária
Hat karfiolos recept, ha új ízekre vágyunk – töltve és rántottaként is finom!
A karfiol a benne levő élelmi rost, a jelentős C-vitamin és bizonyos kéntartalmú összetevőknek köszönhetően védelmet nyújthat egyes rákbetegségek, főként a bélrák kialakulásával szemben...
Martos Tamás
A legősibb stresszoldó módszer
Van egy jól bevált, ősi módja annak, hogyan oldhatjuk a magunk és a mások stresszét, hogyan szabadítsuk fel a boldogsághormonokat (másokban, magunkban): ki kell...
Vécsey Szám Kata
Húsvéti sütemények a kalácson túl: a sonkás kuglóf lehet az új kedvenc
Gondolta volna, hogy a kuglóf 2000 éves múltra tekint vissza? A római forma alig változott, hiszen az oldalán lévő barázdák és a középen elhelyezkedő...
Kovács Nóra
Akarsz róla beszélni?
Akarok-e? Kinek? Neked, kedves barátom, aki hozzám hasonló cipőben jársz? A szomszédomnak, akit csak futólag ismerek? A kollégámnak, akinek az igazmondásában sem vagyok biztos...
Szabó Emese
Fogyás – de nem mindenáron! - Az egészséges diéta szabályai
A tavasz kezdetén sokan elhatározzuk, hogy lefogyunk, szeretnénk megszabadulni a súlyfölöslegtől, mire beköszönt a nyár. Számos tuti fogyasztó tippel bombáznak a különböző termékek gyártói...
Szabó Emese
Mennyire parázol? - „A barátnőm erről lexikont tudna írni”
Mi jut eszünkbe a hipochondriáról? Mennyire vagyunk rá hajlamosak? Kiss Ádámot kérdeztük.
Vécsey Szám Kata
A svájci kisegér, avagy a nyerskoszt diadala
Egy svájci orvos, több mint száz éve az elsők között ismerte fel, hogy táplálékunk túlzott finomítása, a túlzott mértékű húsfogyasztás, és a mindent „túlfőzés”...
Vécsey Szám Kata
Adalékanyagmentes: az eredeti müzli receptje
Az első müzli apró gyümölcsdarabkákból, gabonaőrleményből, joghurtból és magokból kevert pép volt. Svájcban az 1940–50-es években lett ismert a müzli, és már nem hiányozhatott...
Ezért fontos a mozgás inzulinrezisztencia esetén
Boross Nóra
Nem csak nyersen finom a retek és a snidling! – Három tavaszi recept
A tavasz első hónapja még fagyos lehet, de ilyenkor már nagyon várjuk a tavaszt. Ki gondolná, hogy ilyenkor is üvegbe lehet zárni az ízeket...
Zalka Katalin
Pesto minden mennyiségben: hét mártás és szósz recept, amit el kell készítenünk tavasszal
A világ egy nagy falu – és ez az étkezési divatban is tetten érhető. Népszerűek lettek a szószok, mártások, öntetek, és megtanultuk ragozni a...