Saját vegeta

Vegeta házilag?
Vegeta házilag?
Vegeta házilag?

Kép: Profimedia - Red dot

Úgy döntöttem, vegetát is csinálok otthon, mert a boltban kaphatók közül több termék olyan adalékanyagokat tartalmaz, amelyeket nem látok szívesen a levesemben.

Házi vegeta

Hozzávalók: 3 sárgarépa, 1 zeller, 2 fehérrépa, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika (pritamin, kápia vagy tölteni való), olaj, só, bors

A zöldségeket tisztítás és darabolás után kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk (kb. 10-15 dkg kell bele), borsozzuk! Daráljuk le az elkészült zöldségeket, majd sütőpapírral bélelt tepsin szárítsuk ki 1-2 nap alatt! Ha süt a nap, és van rá lehetőségünk, tegyük ki a szabad ég alá! Porállagú lesz, levesekbe, főzelékekbe, mártásokba, vagy párolt rizshez használhatjuk!

Kérjük, támogasson, hogy otthonába vihessük az értéket!

A Képmás magyar magazin és vállalkozás, nincs mögötte nagy, külföldi médiabirodalom. Csupa családos, értékes és jó ember, akiknek nem csak munkahelye, szívügye is a Képmás. Fontosnak tartjuk, hogy a kepmas.hu által közvetített értékek továbbra is ingyenesen juthassanak el minden olvasóhoz. Kérjük, ha örömmel olvassa cikkeinket, hallgatja és nézi felvételeinket, támogassa Ön is a kepmas.hu-t!

Támogatom a kepmas.hu-t>>

Ez is érdekelheti