bor

  • Jean Orsolya
    Horváth István, Alisca Borászat

    „Egy csepp 2. század, egy csepp 21. század” – Az Alisca Borászatban jártunk

    A bor szorosan kapcsolódik az emberiség történelméhez. Velünk van kezdetektől fogva, és kulináris élvezetek valódi forrása. „Bonum vinum laetificat cor hominis” – áll a...
  • Képmás-beszélgetések
    Kép: Duba Máté

    Aki bort iszik, nem kap kolerát. Ezt már eleink is felismerték. – Képmás-est a szőlőről

    A szőlővel rengeteg jó dolog történhet a borrá váláson kívül is. Saly Noémi irodalom- és Budapest-történésszel, számos szakácskönyv szerzőjével a szőlő kultúrájáról beszélgettünk. A...
  • Stenszky Cecília
    Kép: Pixabay

    A bor: ajándék Istentől

    Amióta családom van, s igyekszem egészséges és tápláló ételeket főzni, gyakran figyelem meg magamon is, hogyan hat rám egy étel. Csak tiszta forrásból –...
  • Páczai Tamás
    magyar borvidék

    (B)országimázs, avagy folyékony aranyunk

    Április 10. és 12. között Budapest ad otthont az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényének. Az esemény inkább...
  • Páczai Tamás
    Szőlőbirtok Eger környékén

    Egri csillogók

    Egerben és környékén a kereskedőket és a vándorokat valaha őrkunyhók fénye vezette útjukon. Ezeket jórészt az egri szőlősgazdák építették a Nagy-Egeden és a város...
  • Bogos Zsuzsanna
    Boros csík sütemény

    16. Boros csík

  • Bognár Mária
    Borkedvelőknek való vidék

    Borkedvelőknek való vidék