Hármas kötés | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Hármas kötés

Hármas kötés

Kamaszok beszélgetnek a VÁLASZ-UTAK stúdiójában

VÁLASZ-UTAK 7. – Énkép és profilkép

A Kossuth Rádió VÁLASZ-UTAK című műsorában kamaszok beszélgettek saját problémáikról, életérzésükről – a Hármas kötés 7., 2017. márciusi témájának inspirációjára: "Képernyők és kijelzők tükrében: a kamaszok és a közösségi média".

Lány mobiltelefonnal fényképez

Hármas kötés 7. – Képernyők és kijelzők tükrében: a kamaszok és a közösségi média

A kamaszok énképének alakulásáról februári számunkban már szó volt, érdemes azonban külön témát szentelni annak, vajon hogyan hat önismeretükre a közösségi média.

Két nő fekszik az avarban, bámulnak az égre

Életre szóló barátság?

A barátság, a családi kapcsolatok mellett, az egyik legfontosabb terep, ahol az együttműködés, illetve a nézőpontok összehangolásának képességét elsajátíthatjuk. Emellett a barátok lelki támaszt is nyújtanak számunkra, amelyre bizonyos életszakaszokban igencsak nagy szükségünk lehet.

Kislány nyomkodja a mobiltelefont

Veszélyben a neten – Még nem múltam el 18 éves!

Bizonyos honlapok 18-as karikával és egy rövid szöveggel jelzik az agresszív vagy szexuális jellegű tartalmak megjelenítése előtt, hogy a cikk vagy a műsor kiskorúakra káros hatású lehet. Tűnődtem, vajon hány olyan 16 éves kamasz van ma Magyarországon, aki a figyelmeztetés alatt a „Még nem múltam el 18 éves” gombra kattint, és nem az „Elmúltam 18 éves” gombra.

gyerekpuszi

Mit tegyünk, ha gyerekünk pornóoldalakat néz?

Sokkoló lehet, ha váratlanul olyan újságok nézegetésén, honlapok látogatásán kapjuk rajta angyalarcú kisfiunkat, amelyek minket is zavarba hoznak. Mit tegyünk, ha gyerekünk pornóoldalakat néz?

Vízparti padon ülő lány

Segélykérés beszéd nélkül

Az, hogy egy gyermek teljes családban, látszólag rendezett körülmények között él, még nem óvja meg automatikusan a társas magánytól.

szomorkodó fiú

A felizgatott agy „bosszúja” – A pornó fogságában

Az ember szexualitása teljesen egyedi az élővilágban, a legérzékenyebb nemi szerve ugyanis az agya. Ez fantasztikus gyönyörűség megélésére teszi képessé, de saját agya ellene is fordulhat, ha nem jól bánik vele.

szelfit készítő nő

Tükör által homályosan – Testképünk változásai

Gyakran látom a közösségi oldalon ismerősünk tizenéves lányának háromnaponta cserélődő profilképeit. A fiatalok számára mintha egyre fontosabb lenne a trendi, fogalmaik szerint vonzó külső, amelyet, ha máshol nem, legalább a virtuális világban meg kell szerezni. Mintha a képernyőn egy másik lány élné világát. De melyik az igazi?

Holt költők társasága c. filmből

Ki az életünk kapitánya?

Élet és egyéniség. Ez a két dolog valóban sok kérdést felvet, sőt talán azt is mondhatnánk, hogy az élet nagy kérdése, hogyan legyünk egyéniségek, hogy maradjunk meg önmagunknak, ha közben annyi mindennek és mindenkinek kell megfelelnünk. Különösen nehéz tizenévesként, ebben az átmeneti, viharos, feszültségekkel teli időszakban.