Gyerekszoba | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Gyerekszoba

Alvó csecsemő

Aludj el, kisember!

Napjainkban igen sokat lehet olvasni az egészséges táplálkozásról, a rendszeres mozgás jelentőségéről, azonban kevés szó esik az alvás életfontosságú szerepéről.

Izsák megáldja Jákobot. Govert Flink képe

Apák és fiak

Az emberi kultúra egész története azt igazolja, hogy a férfiember örök vágya, reménye, hogy apává, a család támaszává és fejévé legyen.

Apa és fia a réten sárkányt eregetnek

Apu árnyékban és fényben

Él bennem egy ideálkép az igazi apáról: megbízható, szilárd jellemű, jóságos és igazságos, szigorú, de együttérző is. Gyermekei nevelésében ugyanúgy részt vállal, mint az anya.

Apa és kisfia a tengerparton

Egy polccal magasabban

A munkamániás, magunkra figyelő, egoizmusunkat hurcoló mindennapokat egy éve felváltotta Hunorka.

BABAFÜRDETÉS RÉGEN

„Gyémánt madarat mosdattam” – babafürdetés a múltban

A Néprajzi Lexikon lapjait forgatva, megakadt a szemem a fürösztés szón. Beleolvastam a szócikkbe, amely az újszülött babák első rituális fürdetéséről szólt, és felderengett a mi kisbabánk első pancsolása. Kíváncsian olvastam tovább a csecsemő- és gyermekkorról szóló szócikkeket. A lexikon lapjain egy varázslatos és igen kemény világ elevenedett meg.

Kisfiú állát a tenyerébe támasztja

Tanévkezdés: elválás és teljesítmény

Szeptember beálltával búcsút intünk a laza, szabadságos napoknak. Hároméves korunktól fogva azt tanuljuk, hogy ilyenkor kezdődik az év dolgos-munkás szakasza. Sokféle érzés kavarog bennünk: hála a természet csodás gazdagságáért, a kikapcsolódás lehetőségéért. Új kihívások, tevékenységek várnak, és felkészülünk a hidegebb időszak befelé forduló életformájára.

Segítség, randira megy a lányom! – Apaszemmel

Segítség, randira megy a lányom! – Apaszemmel

„Nem kérdezek, nem faggatózom, nincsen ingerenciám a férkőzködő bizalmaskodáshoz, tolakodó kérdésekhez, pláne faragatlan tréfálkozáshoz. Várok, kivárok. A háttérben maradok. Megelégszem az asztalról lehulló hírmorzsákkal. Így sem szenvedek alultápláltságban.”

Szoptatás – természetes, de nem mindig könnyű

Szoptatás – természetes, de nem mindig könnyű

Sok édesanya számára jelent szorongást és aggodalmat az anyatejjel történő táplálás időszaka. Nem kudarc és nem egyedi eset, hogy segítséget kell kérni.

Segítség, randizik a lányom!

Segítség, randira megy a lányom! – Anyaszemmel

„Kisebbik lányom nővére ismerőseit pásztázta a Facebookon, férjem pedig mintha a budapesti körözött személyek oldalát nézegette volna a neten.”