Gyerekszoba | Képmás Magazin
Kiemelt témáink

Gyerekszoba

Kisgyerek levéllel integet

Drága bogaras évek!

Amikor a napsugarak előcsiklandozzák téli búvóhelyükről a suszterbogarakat, mindig eszembe jutnak az első évek. Az a fajta tökéletes időtlenség, amikor csak guggoltunk a még kicsit merev mozgású állatok mellett. Néztük őket, és ennyi volt a világ.

Nagymama és unoka

Nagy-Anyák

Mami otthona a titkok és huncutságok birodalma. Szentély, ahová immár nekem is csak engedéllyel van betekintésem, az unokák az igazi beavatottak.

A balesetmentes nyaralásért

A balesetmentes nyaralásért

Mit tegyünk, ha eltűnik a gyerek a strandon, vagy elmerül a vízben? Gyermekorvosok segítségével vettük végig a tipikus veszélyeket.

Anya, szólj rá! – a testvércsatákról

Anya, szólj rá! – A testvércsatákról

Testvérek között gyakran előfordulnak hangos civódások, parttalan viták, vissza-visszatérő, megoldhatatlannak tűnő helyzetek. Hogyan lehet szülőként a legjobban kezelni az ilyen vitákat?

PIC-i történet – Hat hét a koraszülött intenzíven címlap)

PIC-i történet – Hat hét a koraszülött intenzíven

Képzeld el ezt: Gondtalan terhességed egyik békés éjszakáján, hónapokkal a kiírt időpont előtt, váratlanul folyni kezd a magzatvíz, és nemsokára a szülészeten találod magad. Hiába minden visszatartás, a baba megszületik, de fejletlen kis tüdejével nem lélegzik. Mobil inkubátorba teszik, mindenki pánikszerűen futkos, majd közlik veled, hogy csak a koraszülött intenzíven, más néven Perinatális Intenzív Centrumban, azaz a PIC-en.tudnak neki segíteni.

Teljes káosz: tojásfestés három gyerkőccel

Teljes káosz: tojásfestés három gyerkőccel

A bömbölő kis tojástörőt csak úgy tudtam megvigasztalni, hogy miután a lánysereg elvonult, kettesben festegettünk tovább, közben látványosabb lelki sérülés nélkül azt is tudomásul vette, hogy őt hétfőn nem fogják meglocsolni.

Kíváncsi kisgyerek

A felnőttek játékai

Hunorka még nincs egyéves, de máris rákapott a felnőttek játékaira. Minden érdekli, amit Apa és Anya használ. Ha a kezükben meglát valamit, az neki is kell, ő is ki akarja próbálni. Apa persze kétségbeesetten próbálja védeni felségterületét, elrakni szem elől a szóba jöhető tárgyakat, ám egyre kevesebb sikerrel. Hunorka előtt nincs lehetetlen.

Hirdetés